DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Jean Todt szerint nem nagy a Ferrari hátránya

A Scuderia volt csapatfőnöke és az FIA jelenlegi elnöke szerint nincs messze a Red Bulltól, de a Mercedestől sem a maranellói F1-es istálló - beszélt arról is, hogy miért hagyta el a Ferrarit.

Jean Todt, az FIA jelenlegi elnöke, aki alapköve volt a Ferrari sikereinek a kétezres évek elején, nem gondolja úgy, hogy nagy lenne a maranellóiak hátránya a riválisokhoz képest. A csapat 2016-ban győzelem nélkül maradt, sőt, bár év elején még közelítettek a Mercedeshez, az év végére a Red Bull is megelőzte őket és csak harmadikként zártak.

"Tíz százalék a hátrányuk a Mercedeshez és mindössze három százalék a Red Bullhoz képest, ez nem sok" - mondta Todt az olasz Corriere della Serának adott interjújában. "A Ferrari mindig a bajnokságért harcolt és hihetetlen sikereket ért el, amikor nem voltak gondok a megbízhatóság terén. Ha nekünk ugyanolyan lett volna a megbízhatóságunk, mint most nekik, akkor nyertünk volna 2006-ban Michael Schumacherrel és 2008-ban Felipe Massával" - tette hozzá.

jean-todt



Todt a Schumacher-éra egyik vezére volt, de tizennégy év után elhagyta az istállót - 2007-től kezdve egyre kevesebbet vállalt és 2009-ben végleg távozott. "Azért hagytam el a Ferrarit, mert nem bírtam tovább azt a nyomást, hogy kötelezően nyerni kell minden egyes vasárnap. A céljaimat elértem és más kihívások után néztem. Azonban nem bántam meg semmit, csak akkor gondolok a múltra, ha valaki emlékeztet rá."

A Todt-Schumacher éra harmadik alapköve, Ross Brawn szerint sem halad rossz irányba a Ferrari, bár Sergio Marchionne újabb érdekes nyilatkozattal állt elő Sebastian Vettel-lel kapcsolatban a csapat karácsony előtti eseményén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: