DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Salo fél, hogy Bottas úgy jár, mint ő

Michael Schumacher csapattársa lehetett volna, ám haldokló csapata nem engedte el, így be kellett érnie azzal, hogy évekkel később a német helyettese lett – a finn ex-F1-es ettől a sorstól félti honfitársát.

Az elmúlt napok hírei alapján már egyértelműnek tűnik, hogy a Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas számít befutónak Nico Rosberg megüresedett helyére, persze az üzlet megvalósulásához még a grove-i csapatnak is lehet egy-két szava. Bottas honfitársa, az immár 50 esztendős Mika Salo nagyon bízik benne, hogy nem lesz, azaz a finn tehetség nem jár úgy, ahogy ő maga bő 20 évvel ezelőtt…

Salo ugyanis állítása szerint a küszöbén állt annak, hogy a Ferrarihoz szerződjön 1995-ben, mivel a maranellóiak eredetileg nem Eddie Irvine-t, hanem őt akarták Michael Schumacher csapattársaként az autóban látni, ám akkori csapata, a Tyrrell opciós joggal rendelkezett rá, melyet érvényesítettek is, lemaradt a nagy lehetőségről.

salo-tyrrell



„Akkoriban a helyzetem ugyanolyan volt, mint most Valtterié. A Tyrrell úgy döntött, hogy él az opciós jogával, én pedig nem tudtam kilépni belőle” – nyilatkozta a Turun Sanomatnak a finn, aki 1999-ben Michael Schumacher helyetteseként két dobogós helyezést gyűjtött be a Ferrarival. Salo bízik benne, hogy Bottas helyzete hasonlóan alakul majd, mint Kimi Raikkönené 2001-ben, amikor a McLaren megszerezte őt a Saubertől:

„A Mercedes fizetett mindent, a Sauber pedig jól járt: kaptak egy zsák pénzt, valamint egy adag szállítókamiont is tőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: