DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök
F1

Ütközött utolsó közös versenyén a két manoros

Jövőre már nem lesz csapattárs Ocon és Wehrlein, akik mezőny végi párharcukra egy ütközéssel tettek pontot. Mindketten a másikat hibáztatják – talán nem is bánják, hogy véget ér a közös időszak.

Esteban Ocon a Force Indiához igazol 2017-ben, Pascal Wehrlein pedig vagy marad a Saubernél, vagy a Manornál köt ki: ami valószínű, a Mercedes-növendékek most hosszú ideig nem lesznek csapattársak. Abu Dhabiban a 13. és 14. helyen értek célba, Wehrlein húzta a rövidebbet. Ocon a 11-es kanyarban, kívülről előzte meg a csapattársat, mikor összeértek, és mindketten kiszaladtak a pályáról.



„Más stratégián voltam, több tempóval rendelkeztem a végén. A külső ívre mentem, de nem hagyott nekem helyet, le kellett mennem a pályáról” – panaszkodott a 20 éves pilóta, aki a 13. nagydíjtól csatlakozott a Manorhoz. „Ezen a versenyen, ahol rengeteget előztem, valaki mindig nekem jött. Magnussen a startnál, aztán Nasr, amikor kívülről próbálkoztam, belém kanyarodott… Ugyanez Pascallal, nem hagyott helyet, majd blokkolta a kerekeit. Az autó mindenhol sérült, de nem veszítettem sok leszorítóerőt, így egész rendben maradt.”

Wehrlein nem érte a csapattárs panaszait: „Hogy én nem hagytam neki helyet kívül? Ha jobbra nézett volna, majdnem 100 méter helyet talál magának. Talán annak a fickónak nem volt helye, aki belül haladt. Ő azonban kívül volt, és azt mondja, nincs elég helye, hát nem tudom. Végül azonban nem történt semmi, csak annyi, hogy mindketten szélesen fordultunk, és levágtuk a sikánt” – mondta a német. Megszólalásának egyik érdekessége egy nagyoktól ellesett praktika: talán nem szándékosan, de nem használta a csapattárs nevét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: