DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
F1

Miért Ocont választotta a Force India?

Bob Fernley, az F1-es Force India csapattulajdonosa beszélt arról, miért Ocon leigazolása mellett döntöttek Wehrlein helyett a brit alakulatnál a 2017-es szezonra.

A következő esztendőben a mexikói csapattársa Esteban Ocon lesz a Force Indiánál, aki elmondása szerint azonnal felvenné a versenyt jövőbeli kollégájával, Segio Perezzel. A Force India tulajdonosa beszélt Ocon személyiségéről, és arról, ami meggyőzte az alakulatot a francia versenyző leigazolásáról.

Fernley így kezdte nyilatkozatát a fiatal tehetségről: „Pascallal nagyon udvariasan és barátságosan viselkedett. Ha elolvassuk a cikkeket, amikben beszélt ezekről a dolgokról, csak magára és a munkájára koncentrált, nem pedig arra, hogy bárkivel is kritikusan lépjen fel.”

 ocon-wehrlein-brazil-nagydij-futam-2016



A brit szakember Wehrleinről folytatta mondandóját: „Úgy gondolom, hogy ő egy nagyon tehetséges versenyző, de az oka is megvan annak, amiért nem őt választottuk. Ez nem azt jelenti, hogy Pascalra ne várna fényes jövő.”

Fernley így látja a jövőt Oconnal: „Nem hiszem, hogy bárkit meg kellene győznünk róla, hogy jól döntöttünk. Amikor hozzánk fog érkezni, már  nagy tehetség lesz, éppen ezért alig várjuk, hogy velünk dolgozhasson.”

A csapat tulajdonosa Hülkenbergről is szót ejtett: „Reméltük, hogy Brazíliában meglehet rá az alkalmunk, hogy Nicót dobogóval engedjük el a csapattól. Ez csak hab lett volna a tortán, de sajnos nem történt meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: