DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Ocon azonnal felvenné a versenyt Perezzel

A pályafutását 2017-ben a Force Indiánál folytató ifjú F1-es nem kertelt: elmondása szerint az első pillanattól kezdve az lesz a célja, hogy egy szintre kerüljön, mint jóval rutinosabb csapattársa.

Esteban Ocon a Belga Nagydíjon mutatkozott be a Formula-1 mezőnyében a Manor színeiben, s bár még csak néhány versenyt teljesített a száguldó cirkuszban, már eddigi teljesítménye is meggyőzte arról a Force Indiát, hogy őt szerződtessék a Renault-hoz távozó Nico Hülkenberg helyére. Ocon így Sergio Perez kollégája lesz 2017-ben, akinek jóval komolyabb tapasztalata van az F1-ben, a franciát azonban ez nem igazán hatja meg, s azonnal szeretne egy szintre kerülni a mexikóival:

„Elég sokat beszélgettem vele, és egy nagyszerű srác” – mondta Perezről Ocon, akinek szavait az Autosport.com idézi. „Már várom, hogy tanulhassak tőle, aztán pedig a lehető leghamarabb felvegyem vele a versenyt. Nem hiszem, hogy lesz vezető pilóta a csapatnál, ha őszinte akarok lenni” – fogalmazott a fiatal versenyző, aki arra a kérdésre, hogy rögtön egyforma teljesítményt nyújthatnak-e jövőre, határozott választ adott: „Igen, egyértelműen.”

A Force India megüresedő ülésére többen is pályáztak Ocon mellett – nem mellesleg jelenlegi csapattársa, Pascal Wehrlein is. A francia így beszélt arról, hogy vajon miért ő kapta meg a lehetőséget az indiai alakulattól:

ocon-2016-dppi



„A szezon közben, nem túl sok tapasztalattal a hátam mögött megérkezni kemény feladat volt, és talán a fejlődésem jó pontot jelentett náluk. Ráadásul teszteltem is velük még 2015-ben, és az nagyszerűen sikerült. Emlékszem, második voltam egy Mercedes mögött a félig esős, félig száraz nap során, szóval remek emlékeim vannak erről a napról, s a csapat is szívélyesen fogadott. Hisznek bennem és abban, hogy nagy dolgokat érhetünk el, és erős pilótával szerették volna helyettesíteni Nicót. Ez nem könnyű feladat, de mindent megteszek azért, hogy megfelelően pótoljam őt.”

Sokak szerint a középcsapat motorpartnere, a Mercedes protezsálta be Ocont az istállóhoz, ám a pilóta szerint ez így ebben a formában nem igaz: „A Force India adta meg a lehetőséget. A Mercedes menedzseli a pályafutásomat, de a Force India akart engem. A Mercedesnek nincs hatalma felettük” – jelentette ki Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: