DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Már csak három ülés szabad – sok jelölttel!

Nem egész három hete még nyolc szabad ülés volt az F1-ben, ez a szám mostanra háromra csökkent, de a jelentkezők száma nem lett sokkal kevesebb. Nézzük, hogy áll a 2017-es rajtrács.

Sauber

Marcus Ericsson maradását nemrég megerősítették, de jelzésértékű lehet, hogy a tavalyi évvel ellentétben vele együtt nem jelentették be Felipe Nasrt is, ami megerősíteni látszik azokat a hónapok óta időről időre felbukkanó elképzeléseket, melyek szerint a brazilnak távoznia kell a csapattól. Friss sajtóhírek szerint a korábban a Force India ülésére is esélyesnek tűnő, majd a Manorhoz valószínűsített Pascal Wehrlein lehet a befutó, aki ezzel legalább valamelyest előreléphet a brit kiscsapathoz képest – ha egyáltalán előrelépést jelent majd a Sauber jövőre... A további jelöltek között felmerül még a Haastól kiszorult Esteban Gutierrez, valamint szintén egy friss értesülés szerint Rio Haryanto neve is – bár utóbbin mi őszintén meglepődnénk.

ericsson-austin-sauber



Manor

Az itt szabadon álló két ülésre gyakorlatilag ugyanazok a jelöltek vannak, mint a Sauberére, két pilótával kiegészítve. Az egyikük a csapathoz több szállal kötődő Jordan King, a másik pedig az az Antonio Giovinazzi, aki a hírek szerint visszautasította a Mercedes által neki tett ajánlatot, de egyáltalán nem zárható ki, hogy ez csupán taktikázás volt a részéről azzal a céllal, hogy a DTM helyett az F1-ben kössön ki. A jelenlegi GP2-éllovas tehetsége vitathatatlan, az F1-nek pedig Jarno Trulli öt évvel ezelőtti távozása után már igazán nagy szüksége lenne egy jó olasz versenyzőre – meglátjuk, hogy esetleg Giovinazzi lehet-e az, aki „megtöri a csendet”.

wehrlein-manor-szingapur

A Formula-1 2017-es felállása

Mercedes: Hamilton, Rosberg
Ferrari: Vettel, Raikkönen
Red Bull: Ricciardo, Verstappen
Force India: Perez, Ocon
Williams: Bottas,
 Stroll
McLaren: Alonso, Vandoorne
Toro Rosso: Sainz, Kvjat
Haas: Grosjean, Magnussen
Renault:
 HülkenbergPalmer
Sauber: Ericsson, ??? (Wehrlein, Nasr, Gutierrez, Haryanto)
Manor: ??? (Wehrlein, Nasr, Gutierrez, Haryanto, King, Giovinazzi)

Vastag betűvel a szerződéssel rendelkező pilótákat jelöltük – a további lehetséges jelölteket zárójelben, dőlt betűvel soroltuk fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: