DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök
F1

Ocon mosollyal búcsúzna a Manortól

A fiatal francia F1-es pilóta utolsó futamára készül a Manorral, de mindig hálás lesz a kiscsapatnak a lehetőségért - arról viszont nem akar még beszélni, hogy mi lesz Abu Dhabi után.

Utolsó futamára készül a Manor színeiben Esteban Ocon, a szezon közben szerződtetett fiatal 2017-ben már a Force Indiát erősíti majd. A francia tehetség erről egyelőre sokat nem akart mondani, de úgy érzi, hogy a Belga Nagydíj óta sokat fejlődött és a lehető legjobb eredménnyel szeretné zárni 2016-ot.

"Nagyon gyorsan elment ez az időszak, de úgy érzem, hogy rengeteget tanultam ilyen rövid idő alatt is" - beszélt arról, hogy a nyári szünet után, Belgiumban teljesítette első Formula-1-es hétvégéjét. "Nem futottam teljes szezont, de Spa óta mégis láttam, hogy hogyan fejlődik a csapat és hogyan teszik ezek a tapasztalatok erősebbé a Manort a jövőben."

ocon-manor-2016-brazil



Némi meglepetésre őt jelentette be Sergio Perez csapattársaként a Force India és nem Pascal Wehrleint. "Nem akarok most túl sokat beszélni arról, hogy mi lesz Abu Dhabi után. Brazília elég szívszorító volt több okból is, úgyhogy most csak keményen kell dolgoznunk és pozitívan zárni az évet. Mindig hálás leszek a Manornak, hogy megadták a lehetőséget Formula-1-es pályafutásom megkezdésére, úgyhogy szeretném, ha minden arcán megjelenne egy mosoly vasárnap délután."

"A cél az, hogy mindkét autónk célba érjen még egy erős teljesítménnyel. bár ez talán nem változtat már a dolgokon a gyártók világbajnokságát tekintve."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: