DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Milyen a viszony Verstappen és Vettel között?

A négyszeres F1-es világbajnok és a Red Bull 19 éves tehetsége az utóbb versenyeken rendre egymásra talált – a holland most elárulta, hogy rendezték-e a mexikói botrány óta a soraikat.

Max Verstappen a Formula-1-ben való bemutatkozása óta, de főleg azok után, hogy idén felkerült a Red Bull elsőszámú csapatához, számos élmenő haragját kiváltotta. A Hungaroringen például a mindig nyugodt Kimi Raikkönen akadt ki az ifjú versenyzőre, ám mind közül a legemlékezetesebb a Sebastian Vettel elleni mexikói vitája: az utolsó körökben a Red Bull pilótája a pályát átvágva maradt csak a ferraris előtt, ami utóbbinak érthető módon nem tetszett, ám végül különböző okokból mindkettejüket megbüntették a leintést követően.

Aki nézte a Brazil Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatót, amelyen a mexikói események összes érintettje jelen volt, láthatta, hogy Vettel és Verstappen legalább néhány szót váltott egymással, ám az esős vasárnapi futamon aztán újra összetűzésbe kerültek – igaz, a holland leszorító manővere ezúttal jóval kisebb hullámokat gerjesztett. Mindenesetre Verstappentől egy facebookos rajongói kérdezz-felelek során megkérdezték, milyen a kapcsolata a négyszeres világbajnokkal a történtek után:

vettel-verstappen-brazil-2016-dppi



„Jó. Mexikó után telefonon beszéltünk egymással, és szerintem számos dolgot sikerült tisztáznunk” – magyarázta a PlanetF1.com szakoldal hasábjain a még mindig csupán 19 éves pilóta. „Rendben zajlott az egész. Szerintem jó a kapcsolatunk, nincs igazi problémánk egymással. Egyáltalán nincs bennünk rossz érzés a másikkal szemben. Elvégre mindketten autóversenyzők vagyunk, így gyorsan túllépünk az ilyesmiken.”

Más kérdés, hogy vajon a jövő héten sorra kerülő Abu Dhabi Nagydíj után is ugyanez lesz-e a helyzet, ugyanis jó esély lehet arra, hogy Verstappen és Vettel újra összetalálkozik a pályán – ráadásul az összetettben is komoly a verseny kettejük között, hiszen a Red Bull versenyzőjének mindössze öt pont a hátránya a tabella negyedik helyét elfoglaló ferrarissal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: