DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Verstappen nem volt korrekt

A négyszeres F1-es bajnok küzdelmes versenyen van túl, hiszen a mezőny végéről tornázta fel magát, végül azonban mégis sikerült befutnia az ötödik helyen - Max Verstappen kemény előzése után.

A Ferrari fájdalmas szívvel hagyhatja el Sao Paulót, hiszen a körülményeket látva simán benne volt a dobogós helyezés esélye a futamban, de Kimi Raikkönen baleset miatt kiesett, Sebastian Vettel pedig a futam elején pördült meg, így nem tudott felérni a dobogóra. A német pilóta a mezőny végéről volt kénytelen feltornáznia magát az élmezőnybe, de Max Verstappen sokkal gyorsabb volt nála, Sergio Perezt pedig nem volt ereje legyűrni.



„Felúsztam az utolsó előtti kanyarban, de nem én voltam az egyetlen” - nyilatkozta a német az olasz Sky-nak. „A végén remek felzárkózást próbáltunk, annak ellenére, hogy nehéz volt - nem tudom miért, de nagyon sok időbe telt, amíg sikerült megelőznünk Carlost. Beletelt egy kis időbe, amíg kezdtem magam jól érezni az autóban, de túl késő volt.” Az őt kérdező riporterhölgy természetesen felhozta neki Max Verstappen előzését is: a holland keményen tette be autóját a Ferrari mellé a 12-es kanyarban, kissé levezetve riválisát a pályáról.

„Mindent elmondtam ezzel kapcsolatban” - válaszolt Vettel. „Egymás mellett haladtunk, látta, hogy ott vagyok. Úgy vélem, az autóm orra kicsit előrébb volt az enyémnél, ő viszont gyorsabbnak bizonyult. Végül megelőzött, de szerintem nem volt korrekt. Nem én voltam az egyetlen, akit megviccelt az felúszás, de szerencsére nem szenvedtem balesetet” - tette hozzá az ötödik helyen végző heppenheimi.

Verstappen Vettel elleni előzése:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: