DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Verstappen elárulta, mi a célja Abu Dhabiban

A Brazil Nagydíjon parádézó F1-es pilóta a csúcson szeretné befejezni 2016-os szezonját, amelyre csak akkor lesz esélye, ha a Red Bull jobbnak bizonyul majd a Ferrarinál.

Interlagosi harmadik helyének köszönhetően Max Verstappen öt pontra közelítette meg Sebastian Vettelt a világbajnoki tabellán, így minden esélye megvan arra, hogy negyedik helyen zárja karrierje második szezonját. Ehhez csak arra van szüksége, hogy a Red Bull ugyanolyan versenyképesnek bizonyuljon, mint a szezon legutóbbi futamain. Csapattársa, Daniel Ricciardo már hátradőlhet, ugyanis biztos év végi harmadik helye, mellyel megismétli 2014-es eredményét, Verstappenre viszont kemény csata vár a Ferrarikkal, hiszen Kimi Raikkönennel szemben csak 14 egység az előnye. Annak viszont elég kicsi a valószínűsége, hogy a finn megnyeri a futamot, hiszen csak ebben az esetben tudhatná magáénak a negyedik pozíciót, ráadásul ellenfelei eredményének függvényében.



„Csak egy remek eredményt szeretnék elérni” - nyilatkozta Verstappen a Hisense élő Facebook-bejelentkezése alatt. „Még mindig harcban állok a negyedik helyért, így remélem, hogy sikerül majd ezt megszereznünk. Magabiztos vagyok, és bízom benne, a pálya fekszik majd nekünk, de meg kell várnunk, hogyan fogunk majd teljesíteni, ha oda érünk.” Amikor arról kérdezték a hollandot, hogy milyen a kapcsolata Sebastian Vettellel, így válaszolt: „Jó. Felhívtuk egymást telefonon, tisztáztuk a helyzetet, így minden rendben. Remek a kapcsolatunk, nincs különösebb problémánk egymással. Végül is versenyzők vagyunk, akik hamar túl tudnak lépni az ilyen dolgokon.”

Verstappen jelenleg a legfiatalabb futamgyőztes, míg Sebastian Vettel a legfiatalabb világbajnok rekordját tartja - a holland ez utóbbit akkor is beérheti, ha 2020 végén szerzi meg első titulusát. Persze azt is felvetették neki, hogy ezek a csúcsok szeme előtt lebegnek-e. „Nem, egyáltalán nem” - mondta a Red Bull-pilóta. „Várjuk ki a végét. Ehhez némi szerencsére is szükség van, hiszen a legjobb autóban kell ülnöd. A lehető legjobb munkát szeretném végezni, minden évben, és minden egyes versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: