DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Lowe: Évek óta most vagyunk a legerősebbek

Paddy Lowe alig várja a szezonzárót, ahol a Mercedes két pilótája küzd meg a 2016-os bajnoki címért. A brit szerint a német alakulat visszatérése óta most mutatja a legjobb formáját.

Brazíliában ismét brillírozott a Mercedes, hiszen Lewis Hamilton mögött Nico Rosberg futott be másodiknak a futamon. Ezzel idén a hatodik egy-kettőt szállította a két versenyző az idei évi bajnok istállónak. Az alakulat technikai igazgatója úgy gondolja, hogy az egész csapaton látszik, még az eddiginél is kiválóbb forma.

Lowe izgalmas évadzáró futamot vár 2016-ban: „A legjobb szezonok köze az számít, ami nem dől el, csak az utolsó versenyen, és mi ismét megcsináltuk ezt 2014 után. Mindketten megérdemlik, hogy bajnokok legyenek, meglátjuk, mi fog történni.”

 mercedes-brazil-nagydij-unneples-2016



A brit szakember a háromszoros világbajnokot méltatta: „Lewis mellett szól az, hogy nagyszerű munkát végzett az utolsó néhány versenyen. Nagyon koncentrált, fegyelmezett volt, és kiválóan vezetett. Amint láttuk, mindig a győzelemre törekedett. Lewis az egyik legjobb pilóta az F1 történetében, és amikor elkapja a fonalat, rendkívül nehéz legyőzni. Meglátjuk Abu Dhabiban. Minden ott fog eldőlni.”

A Mercedes technikai igazgatója szerint Rosberg is megérdemli a bajnoki címet: „De mindkettejükről elmondható - annak ellenére, hogy mi lesz a helyzet - hogy remek formában és jó hangulatban vannak, és profi versenyzők.”

Lowe így zárta gondolatait: „Most vagyunk a valaha volt legerősebbek, a legjobb a hangulat és az összhang a csapaton belül. Nem kívánhattunk volna jobbat ennél, mint ez a szezonzáró lesz 2016-ban Abu Dhabiban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: