DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

James Allison a Mercedesnél térhet vissza?

A Ferrarit az idei szezon során elhagyó F1-es szakembert több nagycsapattal is összeboronálták már, de az lenne az igazán nagy fordulat, ha éppen a Scuderia legnagyobb riválisánál állna újra munkába.

James Allison képeségeire igyekezte felépíteni autóját, csapatát, jövőjét a Ferrari, ám a szakember a 2016-os szezon folyamán elhagyta Maranellót - a családi tragédia mellett egyes pletykák szerint azért, mert nem volt jó a kapcsolata Sergio Marchionne elnökkel. Allison szakmai értéke nyilvánvaló, nem véletlenül hozták szóba azóta jó pár csapattal.

allison-ferrari-2015



Sokan a McLarenre "voksolnak", mint csapatra, ahol ismét munkába állhat, de Motorsport.com szakoldal forrásai szerint sem a wokingiak, sem a Red Bull nem fogja leigazolni Allisont. A Motorsport arról ír, hogy így is topcsapathoz kerülheta szakember: Paddy Lowe jövője bizonytalan a Mercdesnél, az ő helye rövidesen felszabadulhat.

A Ferrarival meglévő szerződése értelmében Allison 2017 elejéig nem állhat munkába egyetlen másik istállónál sem, ha csak az érintett csapat meg nem egyezik valahogy a Scuderiával. A Motorsport szerint egyébként Allisonnak akkor is lehet helye a Mercedesnél, ha Lowe marad, hiszen a világbajnok istállónál mindig megoldották a "nagy nevek" munkamegosztását.

A pletykáról kikérték Paddy Lowe és Toto Wolff véleményét is, de egyikük sem kommentálta azt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: