DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Bűn Városába vinné az F1-et az új tulajdonos

A sportágat birtokló Liberty Las Vegasba irányítaná a cirkuszt, ahol ráadásként éjszaka rendezne futamot. A cég vezetője szerint mindenki jól járna a 21 feletti versennyel.

A Liberty Media idén kezdte meg a Formula-1 felvásárlását, az amerikai vállalkozás által kiszemelt tulajdonrész pedig 2017 elején cserél teljes mértékben gazdát – jelenleg 19 %-nál járnak. Az új tulajdonos tervei között szerepel a versenynaptár fejlesztése is, és bár nem szeretnék amerikaivá tenni a sport jellegét, az USA-ban rendezett versenyek számát azért növelnék. Chase Carey, az F1 új elnöke Los Angeles, New York és Miami nevét említette, legutóbb pedig Las Vegas merült fel helyszínként – nem átlagos nappali, hanem éjszakai futamként.



„Kifejezetten tetszik az éjszakai verseny ötlete Las Vegasban” – idézi a Reuters Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatójának szavait. A vezető a csapatok gyakran hangoztatott véleményével ellentétben úgy gondolja, nem ártana a sportnak, ha a 21 fordulóból álló versenynaptár tovább növekedne.

„Létezik egy határa annak, hogy mi teljesíthető, figyelembe véve, hogy körbe kell vinni az autókat a világban. Mégis azt hiszem, számíthatunk rá, hogy a versenyek száma enyhe mértékben nőni fog. Egy bizonyos pontig haszonnal jár, ha emelik a nagydíjak számát. Az FIA több pénzt termel, a csapatok több pénzt termelnek, és mi is több pénzt termelünk” – világított rá, mi igazán fontos a Liberty számára.

Bernie Ecclestone az év korábbi szakaszában Las Vegas-i partnerekkel tárgyalt egy esetleges futamrendezésről, de az eddigi jelek szerint a projekt továbbra is csak elképzelés szintjén létezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: