DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

„A régi esős gumikkal nem volt ennyi baj”

A Brazil Nagydíj megmutatta, hogy a versenyzők valóban küszködtek az esőre alkalmatos Pirellikkel. Raikkönen van a fenti véleményen, és a mostani abroncsokat vetette össze a pár évvel ezelőttiekkel.

Nem egy rutinos pilótának akadt gondja Interlagosban az esős gumikkal. Kimi Raikkönen mellett például Felipe Massa, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is hibázott a Brazil Nagydíjon egy-egy nagyobb tócsa miatt.

A finn így kezdte a panaszkodást a versenyhétvégét követően: „Nagyon könnyű volt felúszni a pályán – és nem is nevezhető nagy esőnek, ami Brazíliában leesett a futamon.”

 raikkonen-brazil-nagydij-kieses



A 2007-es világbajnok az egy évtizeddel ezelőtti gumikról is beszélt: „Sokszor mondtuk már korábban, hogy sok körülmény befolyásolja ilyenkor az eseményeket. Ha összehasonlítjuk a 12 évvel ezelőttiekhez a gumikat, a régiek probléma nélkül tudták kezelni az ilyen mennyiségű vizet. Most úgy tűnik, hogyha állóvízbe hajtunk, szinte nulla a tapadás.”

Raikkönen szerint érthetetlen a kiesése: „Nem volt olyan heves esőzés, mégis könnyen felúszott az autóm. És ezt olyan helyen tette meg, ahol egyáltalán nem is számítottam rá. Kicsúsztam, de szerencsére senki nem jött belém. A legnagyobb baj az állóvíz, ami ellen semmit nem tudunk tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: