DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Ezért ment neki Kvjat autójának Palmer

A Renault brit F1-es pilótája szerint egyszerű oka volt annak, hogy miért csúszott neki Danyiil Kvjat Toro Rossójának - amíg lassan haladtak, addig nem volt gond, csak amikor gyorsítottak.

Nem tudta befejezni a Brazil Nagydíjat Jolyon Palmer, a némi meglepetésre 2017-re is szerződést kapó Renault-pilóta egy ártalmatlan szituációban nekicsúszott Danyill Kvjatnak - saját bevallása szerint azért, mert egyszerűen nem látta az előtte haladó Toro Rossót. Az eset után ő feladta a futamot, Kvjat pedig sérült autóval folytatta és a tizenharmadik helyen zárta.

palmer-renault-brazil-2016



"Amikor ütköztem, semmit nem láttam" - mondta Palmer az Autosport szakoldalnak. "Sokkal több tapadásom volt, mint az előttem lévő srácoknak az extrém esőgumikon, de egyszerűen nem láttam. Kvjat mögött mentem és úgy döntöttem, hogy belülre húzódok. Nagyjából azért tudtam, hogy hol van, de csak a lassú tempó miatt, ahogy elkezdtünk gyorsítani, túl sok vizet vert fel és nem láttam semmit."

Kvjat szerint ez az ütközés az ő futamát is megpecsételte. "Onnantól vezethetetlen volt az autóm, nagyon nehéz volt bármit is kezdenem vele" - mondta az orosz.

Palmer szerint egyébként a vízátfolyások nagyon megnehezítették a vezetést, ebből adódott a legtöbb probléma. "Túl sok a víz és túl sok a nyomaték, ráadásul a dobálós, gödrös, bukkanós részeken még több víz volt. Ezen felül aki hátul jön, nem lát semmit, nem választhat ívet ezeken a részeken. Száraz körülmények között nem is veszed ezeket számításba, de esőben tudnod kell, hogy mi hol van."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: