DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Fellebbez a Ferrari? Na és?

Komoly meglepetést okozott F1-es berkekben, amikor a Ferrari alig két héttel a Mexikóban történtek után megpróbál fellebbezni Sebastian Vettel büntetése ellen.

Szakmán belül sokan amiatt is értetlenkedve fogták a fejüket, hogy a Brazil Nagydíj sajtótájékoztatójára miért kellett Charlie Whitingot meghívni, és az esemény kétharmada alatt a legutóbbi futam utózöngéinek kielemzésével foglalkozni. Amikor úgy tűnt, lenyugodnak a kedélyek, és mindenki megbeszélt mindenkivel mindent, a Ferrari este robbantotta a bombát, és bejelentették, hogy fellebbeznek a versenybíróság döntése ellen. Mint ismeretes, Sebastian Vettelt azért meszelték el a futam után, mert szabálytalanul védekezett Daniel Ricciardóval szemben. A német tíz másodperces büntetése miatt a harmadik helyett az ötödik pozícióban zárt.



A maranellóiak „új tényezők” szóba kerülésével magyarázta a fellebbezést, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont fejcsóválva fogadta a hírt. „Hol húzzuk meg a határt?” - mondta a brit a Motorsport.com-nak. „Ez azt jelenti, hogy elméletileg számtalan más eseményt meg lehetne kérdőjelezni az elmúlt 18 versenyről. Ezt a fejezetet le kell zárni, az eredményeket közzétették és hivatalosak, ráadásul megvolt a joguk arra, hogy fellebbezzenek a döntés ellen. Mivel nem éltek vele, véget kell vetni ennek a történetnek.”

Azt illetően, hogy mi fog következni ezután, a csapatvezető így fogalmazott: „Úgy vélem, a Ferrari azt érzi, hogy döntő fontosságú bizonyítékot talált. Ennek az egész ügynek vissza kellene térnie azoknak a versenybíróknak kezébe, akik ott voltak, aztán egyhangúan kellene dönteniük, majd az itteni stewardok elé kell terjeszteniük azt. A mi oldalunkról nem fűznénk sok mindent az ügyhöz addig, amíg nem tudjuk, hogy mi is az az új bizonyíték, és hogy mit válaszol erre az FIA.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: