DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Rosberg fejlődött 2016-ra, Hamilton nem

Egy korábbi F1-es világbajnok szerint a címvédő továbbra is csak az ösztönös tehetségében bízik, míg német kollégája évről évre javul - azonban az idei harcnak még szerinte sincs vége.

Az előttünk álló Formula-1-es hétvége legnagyobb kérdése az lesz, hogy bebiztostja-e 2016-os világbajnoki címét Nico Rosberg, vagy az utolsó futamra marad a döntés - az esélyek egyértelműek, sokkal jobb helyzetben van a német, mint Lewis Hamilton. Azonban ahogy mindenki, úgy Jacques Villeneuve is arra figyelmeztetett, hogy nincs még vége a szezonnak.

rosberg-hamilton-pezsgő-2016



"Rosberg még nem nyerte meg a világbajnoki címet, bár minden jól alakul számára" - mondta a kanadai expilóta a Minute-Autónak. "Nagyon éretten és tudatosan vezet még akkor is, ha az előző két hétvégén nem volt olyan gyors, mint Hamilton. A brit visszatért korábbi szintjére a koncentráció terén, de mindkét versenyzőnek voltak nehéz időszakai és Rosberg alkalmazkodott ehhez jobban."

1997 világbajnoka szerint a német pilóta nem csak hogy összekapta magát erre a szezonra az előző két idény vereségét követően, de jobb versenyzővé is vált, miközben Hamiltonról ez nem mondható el. "Szerintem ő minden évben fejlődik és javul, nem úgy, mint Hamilton, aki továbbra is a nyers tehetségére épít."

Másokhoz hasonlóan Villeneuve is visszautasítja azt, hogy ha Rosberg megnyeri a címet, az Hamilton műszaki problémái miatt történik. "Nem, Rosbergnek is voltak technikai hibái. Azonban a harc még nem dőlt el, egy kis hiba a német számára és úgy hagyják el Brazíliát, hogy már Hamilton vezeti a világbajnokságot."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: