DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Verstappen nem fog beleszólni a vb-csatába

Az F1-es Mexikói Nagydíj rajtjánál mutatott viselkedése miatt sok kritika érte Max Verstappent a Mercedes részéről, menedzsere azonban úgy gondolja, legyen bármilyen agresszív, nem fogja befolyásolni Hamilton és Rosberg küzdelmét.

Közvetlenül a Mexikói Nagydíj után Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke vélekedett úgy, hogy Max Verstappen rajtnál mutatott manővere elfogadhatatlan. Az osztrák arra gondolt, amikor a holland az egyes kanyarban összekoccant Nico Rosberggel, és próbálta a pálya széle felé tolni riválisát. A brackley-iek motorsport-igazgatója, Toto Wolff szintén nem örült Verstappen megmozdulásának, szerinte nem szabad így versenyezni, pláne nem olyan pilóta ellen, aki a világbajnokságért harcol.



Német lapok, közöttük a Bild is attól tart, hogy Verstappen a Brazil Nagydíjon sem hagyja otthon agresszív vezetési stílusát, így megvan az esélye annak, hogy nekiütközik valamelyik Mercedes-pilótának. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a holland éppen azért ilyen izgalmas versenyző, mert ha meglát egy lehetőséget, nem habozik kihasználni, majd hozzátette, hogy nem az ő felelőssége, hogy a Mercedes-pilóták a bajnoki címért csatáznak.

Christian Danner, a német RTL kommentátora úgy vélekedik, hogy a Mexikói Nagydíj rajtjánál látottak a versenytárs iránti tisztelet hiányáról tanúskodnak, míg az olasz Corriere dello Sport szerint Verstappen „bajnoki tehetségét kombinálja egy fiatal vakmerőségével. Ez jót tesz az egyébként unalmas Forma-1-nek, de tiszteletben kellene tartania néhány alapvető szabályt.”

 

Verstappen menedzsere, a Bildnek nyilatkozó Raymond Vermeulen azonban próbálta lecsitítania a pilótáját körülvevő negatív felhajtást. „Max erős versenyt futott. Megbüntették azért, mert átvágott egy kanyart, Rosberget és Hamiltont viszont nem. Ez kettős elvárás. Minden pozícióért harcba szállunk, viszont nem fogunk beleszólni a világbajnokság alakulásába” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: