DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Sajtó: Ross Brawn lesz Ecclestone utódja

Német hírportálok tényként kezelik az értesülést, mely szerint a Benetton, a Ferrari és a Mercedes egykori agytrösztje veszi át a 85 éves brit helyét az F1 élén.

Amióta a Liberty Media felvásárolta a Forma-1 többségi tulajdonrészét, hétről hétre merülnek fel találgatások azzal kapcsolatban, hogy az üzleti téren bekövetkezett változást milyen irány követi majd vezetői téren. A média többször emlegette Zak Brownt, a sportág szponzori ügyleteiben nagy tapasztalatot szerzett üzletembert, mint Bernie Ecclestone utódját - annak ellenére, hogy az új tulajdonos érkezésekor még arról szóltak a hírek, hogy a sportágat világszínvonalúvá varázsló milliárdos még három évig állhat a Forma-1 élén.



A német Auto Bild Motorsport azonban exkluzív anyagként hozta le az értesülést, mely szerint Ross Brawn megállapodott a Liberty Mediával, sőt, már a szerződést is aláírták, melynek alapján ő veszi át Bernie Ecclestone helyét annak távozása után. A szakember nemrég még úgy nyilatkozott, hogy elege volt az F1-et övező politikai visszásságokból, és egy csapathoz biztosan nem térne vissza, majd sportszakmai, esetleg technikai vezetőként került bele a neve a kalapba, ahol együtt kellene dolgoznia Bernie Ecclestone-nal.

Könnyen lehet, hogy a Liberty Media által megfestett szép új világ akár szakmai karrierje újraindításával kecsegteti Brawnt, bár kérdés, hogy akinek világ életében a műszaki dolgok körül forogtak a gondolatai, mennyire érezné magát otthon az F1 bürokratikus „cápaúsztatójában.” Ami azt illeti, ha igaz a német lap állítása, akkor Brawn azzal a Jean Todt FIA-elnökkel dolgozna együtt a sportág megújításán, akivel 1997 és 2006 között sikert sikerre halmozott a Ferrarinál. Egyelőre azonban még nem derült ki, hogy ha valóban így lesz, az egyezség mikor válik hivatalossá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: