DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

F1-főnökként térhet vissza Ross Brawn

Ismét a mérnöklegenda visszatérése szerepel a hírekben, ezúttal azonban nem egy csapat tagjaként, hanem a Formula-1 egyik irányítójaként. Ráadásul ezúttal ő sem cáfol, hanem beismeri: érdekelné egy ilyen munka.

A Benetton, Ferrari és Brawn GP egykori zsenije utoljára a Mercedesnél vállalt szerepet a Formula-1-ben, ahonnan 2014 előtt távozott. Azóta merülnek fel rendszeresen a pletykák az esetleges visszatérésről. Általában a Ferrarival hozzák szóba, de emlegették már úgy is, mint új szabályok kidolgozóját – Ross Brawnt azonban nem ilyen pozíciókkal lehetne visszacsábítani.

A sport új tulajdonosa, a Liberty Media azt tervezi, hogy a jövőben több különböző irányítót nevez ki a Formula-1 élére – állítólag a sportszakmai vagy technikai főnöki posztra Ross Brawnt szemelték ki, és többen, köztük a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner üdvözölnék az egykori rivális érkezését.



„Örültem, hogy ilyet hallottam Christiantól. És igen, ilyen módon szívesen szerepet vállalnék a sportban. Egy csapathoz sosem térnék vissza. Azon a téren megtettem mindent, amit lehet, de ezzel csak magam ismétlem. Vonzó lehetőség lenne, hogy megpróbáljak segíteni jobbá tenni az F1-et. Érdekes lenne egy ilyen dolog” – mondta a The Telegraph lapnak Ross Brawn, akinek elképzelése is van: „Ha tőlem kérdezik, mire van szüksége az F1-nek, azt mondom, hogy tervre: egy hároméves és egy ötéves tervre. Viszont úgy látom, nincs meg az ideális struktúra ahhoz, hogy létrehozzunk és időben végrehajtsunk egy ilyen tervet.”

Egy ilyen pozíció azt jelenthetné, hogy Bernie Ecclestone-nal kell szorosan együttműködnie – nem riasztaná el ez a körülmény? „Nincs problémám Bernie-vel. Ami ma létezik, az elsősorban az ő alkotása. A különbség az, hogy az én hozzáállásom módszeres és strukturált, Bernie-é viszont kaotikus és impulzív. Ha ez a kettő valaha találkozik, érdekes kombináció születhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: