DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Sainz: Úsztak már meg csúnyábbat büntetlenül

Carlos Sainz nem feltétlen ért egyet a versenybírósággal, amiért öt másodperces büntetéssel sújtotta, amiért „leszorította” a pályáról Fernando Alonsót a Mexikói Nagydíj első körében.

Akadt dolguk a versenybíráknak rendesen az előző hétvégén, hiszen nem Carlos Sainz volt az egyedüli, akit megbüntettek a futamon. Max Verstappen mellett Sebastian Vettelre is büntetést szabtak ki a verseny legvégén, és azt követően.

Az Alonso és Sainz közötti incidens azonban még a rajtot követően következett be: „Talán egy kissé kemény a döntés, mert a rajtnál az ember nem tud 360 fokban szétnézni.”

 sainz-mexikoi-nagydij-futam-2016



Az ifjabbik spanyol így emlékezett vissza a szituációra: „Amikor megláttam Fernandót, már túl késő volt, de nem úgy nézett ki, mintha nagyon szorosan lenne mellettem. Végül kudarcba fulladt a próbálkozása – ennek ellenére remek és bátor manővert láttunk tőle.”

Sainz nem érzi jogosnak a büntetést: „Tudok példát olyanra, hogy sokkal rosszabbért nem büntettek meg valakit. Ha Fernandót veszélyes szituációba hoztam, sajnálom a dolgot, de ez a versenyzés, és ez az első kör volt csupán.”

A Toro Rosso versenyzője a következővel magyarázta a büntetés jogtalanságát: „Nem fogom feladni a pozíciómat, különösen, amikor több, mint egy autónyi távolság van közöttünk. Nem gondoltam, hogy ott lesz valaki, ilyen közel a pálya széléhez, ráadásul lágyakon, amikor az enyémen a sokkal jobban tapadó szuperlágyak voltak fenn.”

A szituáció az alábbi videóban megtekinthető:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: