DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Kimi kérte, hogy váltsunk stratégiát

Maurizio Arrivabene beszélt a pilótái eltérő taktikájáról. Vettelé jobban működött, mint Raikkönené. A csapat eredetileg a finnel is ugyanazt a taktikát akarta, mint a némettel, de végül váltottak.

A 2007-es világbajnok sokat panaszkodott a gumikra, ezért nem maradhatott Vettel stratégiáján, és behívta az istállója a bokszba. A négyszeres világelső végül nem tudta kihasználni a jobb taktikát, mert a versenybíróság megbüntette Ricciardóval szembeni manővere miatt, így az ötödik helyért járó pontokat zsebelhette be.

Raikkönen végül a hatodik pozícióban ért be, Arrivabene így nyilatkozott a finn stratégiájáról: „Kimi kérte, hogy váltsunk taktikát. Azt mondta, hogy elfogytak a gumik. Ugyanaz volt a stratégiája, mint Sebnek, de panaszkodott a gumik állapotára, így hirtelen kellett váltanunk, és kihoztuk a bokszba.”

 raikkonen-mexikoi-futam-2016



Az olasz szakember így folytatta: „Néha a versenyző nincs meggyőződve a gumik tényleges viselkedéséről, ilyenkor a legjobb mód a taktika változtatása. Készültünk B-tervvel, így behívtuk, megnyugtattuk, és visszaküldtük a pályára.”

Arrivabene így zárta az értékelést: „Azt hiszem, egy kicsivel hosszabb ideig bírta volna az első lágy szett, de utólag mindig könnyű okosnak lenni. Amikor feltettük a közepes keveréket, a tapadás azon is meglehetősen alacsony volt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: