DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Gasly: Bebizonyítom, hogy hibázott a Red Bull

A Red Bull fiatal tehetsége szerint a csapat hibázott, amikor ismét Danyiil Kvjatnak adtak F1-es szerződést és nem neki - más lehetőségek után is kutat, de eltökéltebb, mint valaha.

A Red Bull úgy döntött, hogy 2017-ben újabb lehetőséget ad Danyiil Kvjatnak a Toro Rossónál és az orosz pilóta helyére nem hozzák fel a Formula-1-be Pierre Gasly-t. A francia versenyző a GP2 bajnoki címéért áll nagy csatában és elmondta, hogy nem érti ezt a döntést, meglepte a Red Bull lépése - azonban bizonyítani akarja, hogy rosszul döntöttek Helmut Markóék.

gasly-redbull-2016



"Sokat beszélgettem Helmuttal pénteken. Világossá tette, hogy a dolgok rossz irányba haladtak, de ez engem teljesen meglepett" - mondta Gasly a francai Canal Plus kérdésére. "Szombat reggel elmondták, hogy Kvjat mellett döntöttek, de őszintén szólva nem értem, főleg azért, mert hosszan beszéltem Helmuttal, de nem magyarázta meg."

Gasly most motiváltabbnak érzi magát, mint valaha és azt sem tartja kizártnak, hogy szakít a Red Bull-lal - mindenképpen a Formula-1-ben akar versenyezni záros határidőn belül. "Most nem tehetünk mást, mint hogy előre tekintünk és más opciók után kutatni, de be fogom nekik bizonyítani, hogy rossz döntést hoztak" - mondta eltökélten a francia.

Christian Horner szerint egyébként a Red Bull már a 13-14 éves tehetségek között keresgél, hogy a jelenlegi borzasztóna erős generáció utánpótlása is meglegyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: