DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Sauber szabotálja Nasr futamait?

Egyes pletykák szerint a svájci csapat minden eszközt bevet, hogy megakadályozza a brazil F1-es pilóta távozását - nagy szükségük van az ő anyagi hátterére a 2017-es szezonra is.

Érdekes pletyka látott napvilágot a Sauber, Felipe Nasr és a Force India kapcsán. Nico Hülkenberg Renault-hoz igazolásával felszabadult egy hely a középmezőny legelején, jelenleg a konstruktőri negyedik helyen álló istállónál, erre pedig elég sokan lecsapnának - közéjük tartozik a braziL Felipe Nasr is. 

sauber-silverstone-2016



A svájci Blick idézi Bernie Ecclestone azon mondatát, mely szerint legalább egy dél-amerikai pilótának versenyképes autóban kell ülnie - bár ez az egy jelenleg Sergio Perez (Felipe Massa visszavonulása miatt), a Formula-1 mindenhatója szerint jobb lenne, ha még több dél-amerikai kapna komoly lehetőséget.

Nasr egyébként a Banco do Brasil komoly támogatását élvezi és jelentős összeget tud magával vinni bármelyik istállóhoz - ez a Force Indiánál is szempont lehet, hiába sok a jelentkező. Brazil pletykák szerint azonban a Sauber nem szeretné elengedni pilótáját (nekik még nagyobb szükségük van arra a pénzre) és szabotálják az idei szezonját, hogy meg tudják tartani és ne igazoljon jobb csapathoz.

A Blick szerint ugyanakkor ennek nincs értelme, mert mindkét pilótájukra szükségük van ahhoz, hogy valahogy pontot szerezzenek és megelőzzék a Manort a konstruktőri versenyben - de azt azért hozzá kell tenni, hogy a Sauber pontszerzéséhez hatalmas szerencse szükséges a hátralévő futamokon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: