DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Mindenki a Force India ülésére pályázik

A középmezőny talán legjobb F1-es csapatánál üresedett meg hely: a Mercedes-növendékektől a Sauber-pilótáig találunk jelentkezőket, akik szívesen elfoglalnák.

Nico Hülkenberg átigazolásával a Renault-hoz a pilótapiac különösen értékes ülése szabadult fel: a Force India negyedik helyért harcol a konstruktőri bajnokságban, a csapat autójával évek óta lehetséges alkalmanként dobogót szerezni, nem csoda, hogy számos versenyző nevét kapcsolatba hozták már az alakulattal. Pascal Wehrlein, Esteban Ocon és Felipe Nasr után utóbbi csapattársa, Marcus Ericsson neve is felmerült mint opció. A Sauber pilótája maga ismerte be, szívesen a silverstone-i istállóhoz szegődne:

„Megnyílt egy újabb lehetőség, a Force Indiánál, egy jó ülés. Továbbra is azt gondolom, a legvalószínűbb az, hogy a Saubernél maradok, de mint elmondtam, a lehető legjobb csapatnál akarok versenyezni, jelenleg pedig a Force India igazán erős. Nagyszerű autónak számít a középmezőnyben, és nekem is épp erre van szükségem a következő évre. Szemmel tartjuk, és butaság lenne nem így tenni, hiszen nem írtunk alá semmit a következő szezonra. Miután a Force India ülése felszabadult, át kell néznünk, milyen lehetőségek vannak” – idézi az Autosport lap Ericssont.



Az olvasók még emlékezhetnek rá, hogy 2015-ben a Sauber volt az a csapat, amely leghamarabb bejelentette következő évi versenyzőit, már a Magyar Nagydíjon hosszabbítottak Ericssonnal és Nasrral. Ehhez képest idén mindkét versenyzőt szóba hozták már más alakulatokkal, ami nem olyan meglepő annak fényében, hogy egy F1-es karrier szempontjából a Sauber zsákutcává kezd válni, a nyári tulajdonosváltás sem hozta meg a várt reményeket.

„Tárgyalunk, ismerjük az opcióinkat, de mindig két emberre van szükség az egyezséghez” – jellemezte a svájci istálló helyzetét Monisha Kaltenborn csapatfőnök. „Nincs rajtunk nyomás, hogy már ma vagy holnap bejelentést kellene tennünk, de igen, szeretnénk minél hamarabb megoldást. Nehéz ez a szezon, nem megy könnyen sem a versenyzők, sem más csapattagok számára. Ilyen tekintetben igazán jó munkát végeznek, de senki sem örülhet a mostani eredménynek, mert mindig többet akarsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: