DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Milyen világsorozatok jöhetnek még Magyarországra?

Színes kísérőprogramjaikkal együtt a Formula-1, a WTCC, a DTM és a Kamion-Eb is ellátogatott idén a Hungaroringre – panaszra tehát nincs okunk, de azért feltettük a kérdést Gyulay Zsoltnak, hogy milyen szériákra számíthatunk még, ha megújul a magyar F1-es pálya.

A Hungaroring elnök-vezérigazgatójával készített interjúnk során többek közt arra kértük Gyulay Zsoltot, áruljon el részleteket a nemrég felmerült elképzeléssel kapcsolatban, miszerint a Formula-1 és a WTCC mellett egy harmadik világbajnoki rangú sorozatot, a MotoGP-t is a mogyoródi pályára csábítanák – korábban egyébként 1990-ben és két esztendővel később rendezték meg a gyorsasági motoros Magyar Nagydíjat.

hungaroring-megujitas-05_



„Úgy gondoljuk, hogy a Formula-1 mellett a MotoGP az a sorozat, melynek hasonló turisztikai hatása lehet, mint a száguldó cirkusznak: ez az, amely rengeteg nézőt vonz külföldről, még ha a jegyárak nincsenek is ugyanazon a szinten. Egyelőre még nem történtek konkrét tárgyalások, de a pálya átalakítása során az is célunk, hogy alkalmas legyen a motoros gyorsasági világbajnokság fogadására” – mondta Gyulay, aki azt is leszögezte, hogy a „sóder kontra aszfalt”-problémát hasonlóan akarják megoldani, mint a mindkét sorozatot egyaránt fogadó más helyszíneken.

motogp-mezony-2016

Amikor arról kérdeztük, milyen más szériákkal számolnak, a vezérigazgató így felelt: „Úgy gondolom, hogy ha a MotoGP-t is ide tudnánk hozni, azzal csúcsra járatnánk az infrastruktúrát. Meglátjuk, hogy a többi sorozattal mi lesz, a WTCC-vel kapcsolatban például változásokat rebesgetnek...”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: