DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A Pirelli kissé tart az USA Nagydíjtól

Az olasz abroncsgyártó azzal fog szembesülni az austini F1-es pályára érkezve, hogy a tavalyi esőzések miatt alig rendelkeznek kézzelfogható adatokkal a száraz pályás gumikat illetően.

Még a 2015-ös USA Nagydíj reggelén is azt hittük, hogy a szezon egyik legkatasztrofálisabb hétvégéjén van túl a sportág, hiszen eltörölt szabadedzések és egy kínkeserves, majd elhalasztott időmérő edzés tarkították az események menetét a szakadó eső miatt. A csapatok pénteken és szombaton is limitált időt tölthettek a pályán, és vasárnapra éppen annyira hagyott alább az égi áldás, hogy a pilóták kvalifikálni tudják magukat a futamra.



A negyedik austini F1-es futam annak ellenére, hogy nedves pályán kezdődött, a végére a hétvége egyetlen száraz pályás megmérettetése lett, a kétórás küzdelem pedig joggal követel magának helyen az évad legjobb versenyei között. Nem mellesleg a futamgyőztes Lewis Hamilton számára is különösen édes lett a befejezés, hiszen itt biztosította be harmadik világbajnoki címét, miután Nico Rosberg hibázott, ő pedig köszönte szépen a lehetőséget, és első helyen vitte célba Mercedesét.

A Pirellinek mégis vannak aggályai az idei versennyel kapcsolatban, hiszen a tavalyi esőzések után minimális adatmennyiségre tudtak szert tenni a száraz pályára való abroncsokkal kapcsolatban. „A 2015-ös nagydíj nagy kihívás volt az időjárás miatt, ez pedig azt jelenti, hogy a csapatok híján vannak megfelelő adatoknak a száraz keverékekről” - nyilatkozta Paul Hembery, az olaszok motorsport-igazgatója. „Most először visszük majd el Austinba a szuperlágy abroncsokat, ennek értelmében pedig a szabadedzések kiemelt fontosságúak lesznek idén, így az optimális stratégia is kérdéses még.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: