DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

A Pirelli és a Red Bull Abu Dhabiban tesztelt

Mozgalmas hetet zárt az olasz gumigyártó, hiszen a hét elején a Mercedes, a hét végén pedig a Red Bull segítségével próbálgatták a 2017-re tervezett abroncsokat - az energiaitalosok gyakorlása sokkal jobban sikerült, mint a világbajnok alakulaté.

Miután a Mercedes Nico Rosberg és Pascal Wehrlein révén szinte végig arra volt kényszerítve, hogy esőben tesztelje a Pirelli 2017-es abroncsait a Circuit de Barcelona-Catalunyán, addig a közel-keleti helyszínen a Red Bull sokkal produktívabb teszten van túl. A GP2 bajnoki esélyese összesen 277 kört tett meg a Red Bull 2015-ös autójának módosított változata, az RB11-es volánja mögött.



A gyakorlás mindhárom napja meleg és száraz időben zajlott, így a Pirelli el tudta végezni azt a munkát, melyet a Mercedesszel is tervezett Barcelonában. Gasly pénteken 81, szombaton 103, vasárnap pedig öt kört tett meg, így valóban elégedettek lehetnek a gumigyártónál.

 

A 2017-es abroncsok tesztje szintén Abu Dhabiban fog folytatódni november 2. és 3. között, hogy aztán a Ferrari vegye át a stafétát ugyanitt két héttel később. Az utolsó gyakorlást a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után rendezik meg mindhárom csapat részvételével, november 29-én.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: