DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sainzot nagyon megviselte a Verstappen-Kvjat csere

Szinte mindenki Danyiil Kvjatot sajnálta, amikor az orosz F1-es pilótát lefokozták Barcelona előtt, de Carlos Sainz sem vette jó néven a döntést, hiszen őt is ugyanúgy kiválaszthatták volna, mint holland riválisát.

A 2016-os Spanyol Nagydíj előtt Max Verstappen örökölte meg Danyiil Kvjat helyét a Red Bullnál, aki annak rendje és módja szerint meg is nyerte első versenyét az energiaitalos alakulattal. Kicsivel hátrébb Carlos Sainz is élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva hatodik helyre hozta be a Toro Rossót, eredményéről azonban természetesen kevesen beszéltek a holland szenzációként tálalt első diadalának árnyékában.

A spanyol 2017-ben is a Toro Rossónál marad - és könnyen lehet, hogy ezalatt Max Verstappen a vb-címért fog harcolni -, de még mindig csalódott amiatt, hogy annak idején nem rá esett a Red Bull választása. „Amikor Max Verstappen felkerült a Red Bullhoz, az emberek hajlamosak voltak elfelejteni, hogy ez számomra is nehéz időszak volt, nem csak Danyiil Kvjatnak” - nyilatkozta Sainz James Allen F1-es újságírónak.



„Nagyon nehéz volt megértenem, hogy nem én lettem a kiválasztott. Bizonyos értelemben a Barcelonában, Monacóban és Kanadában elért eredményeimmel üzentem a Red Bullnak, hogy nem tettek rossz lóra, de ugyanúgy választhattak volna engem is. Nagyon dühös vagyok emiatt, hiszen én is oda akarok kerülni. Ez úgy csapódott le nálam, hogy nem vagyok olyan jó, mint Max, noha úgy éreztem, hogy ugyanolyan vagy még jobb vagyok, ahogy minden F1-es pilóta tenné.”

„Kemény időszak volt ez számomra, de azt mondtam magamnak: ’Itt az én időm, hogy megmutassam, mire vagyok képes.’ A következő három verseny életem legjobbjai közé tartozik, éppen a rossz pillanat után. Ez nagyon fontos volt számomra, hiszen azóta sikerült visszatérnem és a saját javamra tudtam fordítani a helyzetet. De amikor látod, hogy mire képes egy top autóval, eszembe jut, hogy én miért nem kaphatom meg ugyanezt a lehetőséget?” - mondta a spanyol, akiről nemrég Nico Rosberg vélekedett úgy, hogy van olyan jó, mint Verstappen.

Sainz nemrég azzal üzent a Red Bullnak, hogy nagycsapatban akar versenyezni, most pedig azt mondta, hogy győzelmekért és a világbajnokságért akar harcolni. „Megértem, hogy a Red Bull most nagyon nehéz helyzetben van, hiszen két nagyszerű pilóta versenyez náluk. Úgy vélem, hogy a Red Bullnak, a környezetemnek és mindenkinek meg kell értenie, hogy a végső célom az, hogy a világbajnokságért, dobogós helyekért és győzelmekért küzdjek, hiszen ezért vagyok itt. Lehet, hogy optimistán hangzik, de minden F1-es pilóta így gondolkozik - győzni akarsz, különösen olyan nehéz időszakot követően, amin én mentem keresztül. Úgy hiszem, hogy a csúcs közelében vagyok, és képesnek érzem magam arra, hogy megtegyem a következő lépést” - tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: