DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

„Sainz van olyan jó mint Verstappen”

Bár egyszerre kerültek a Toro Rossóhoz, a Red Bull mégis a holland F1-es pilótát választotta a Danyiil Kvjat helyetteséül - egyre nő azok tábora, akik a spanyolt is nagyra tartják.

Carlos Sainz számára egy évig még biztosan a Toro Rosso jelenti majd „a” Forma-1-es csapatot, ugyanis a nyáron szerződést hosszabbítottak vele a 2017-es szezon végéig. Az ifjú spanyol azonban többször kijelentette már, hogy mindenképp nagycsapatnál akar versenyezni, ami akár üzenet is a Red Bull felé. Idősebb Carlos Sainz úgy véli, hogy fiának 2018-ra mindenképp csapatot kell váltania, hiszen egyrészt megérdemli, hogy jobb alakulatnál vezessen, másrészt senki sem húzott még le háromnál több évet a faenzaiaknál.



Ezzel csak az a probléma - feltéve, ha Sainz őket szemelte ki magának -, hogy a Red Bull mindkét ülése foglalt egészen 2018 végéig, ami azt jelenti, hogy ha tényleg nagycsapathoz akar kerülni, akkor mindenképpen ki kell lépnie az energiaitalosok családjából. A Renault már most vitte volna őt a Toro Rossótól, azonban Franz Tost csapatfőnök, majd Helmut Marko F1-es tanácsadó is kikötötte, hogy a spanyol nem fog menni sehova, hiszen szerződéssel rendelkezik. Mindenesetre Sainznak már van egy prominens támogatója Nico Rosberg személyében, aki szerint van olyan jó, mint Max Verstappen, és jobb autót érdemel.

„Nagyon, nagyon erős, de nehéz helyzetben van, hiszen nem kapott egy olyan erős autót, mint Verstappen” - nyilatkozta a világbajnoki éllovas a spanyol AS című lapnak. „De amikor együtt voltak, akkor Sainz nagyszerűen teljesített és ugyanolyan teljesítményt nyújtottak. Szerintem mindketten vannak olyan jók, mint a másik, és megvagyok győződve arról, hogy (Sainz) a jövő egyik legjobb pilótája lesz majd” - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: