DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz apja a Red Bullt vádolja

Az idősebbik Carlos Sainz nincs kibékülve azzal, hogy az energiaitalosok nem engedték el fiát a Renault-hoz, pedig állítása szerint nagyon közel állt hozzá, hogy elhagyja a Toro Rosso F1-es csapatát..

Továbbra is a Renault-nál vannak a legkelendőbb ülések a mezőnyben - most sajtóhírek szerint éppen Nico Hülkenberg jelentkezett be érte. Korábban maga Carlos Sainz erősítette meg, hogy megkeresték az enstone-iak, a karrierjét terelgető és finanszírozó Red Bull azonban nem volt hajlandó elengedni őt. A pilóta édesapja, idősebb Carlos Sainz a spanyol Onda Cero nevű rádiónak adott interjújában nehezményezte a Milton Keynes-iek döntését, és szerinte fiának mindenképp csapatot kell váltania.



„Nagyon közel állt ahhoz, hogy elhagyja őket, mert ajánlatot kapott, mely után érdeklődött is, különösen ami a három évet illeti” - utalt Sainz arra, hogy a Renault valószínűleg három évre akart leszerződni fiával. „De a Red Bull nem hagyta elmenni, és meg egy évre hosszabbítottak vele. A következő szezon jó lehet a Red Bullnak, akik vész esetére akartak valakit, aki elérhető, és mindenképp azt akarták, hogy Carlos legyen az. Egy részről jó hogy így van, a másik oldalról viszont kevésbé.”

A Toro Rosso már nyáron meghosszabbította Sainz szerződését, éppen azért, hogy elkerüljék a hasonló pletykákat, melyek az utóbbi hetekben felmerültek a Renault kapcsán. „A következő évnek az utolsónak kell lennie Carlos számára a Toro Rossónál” - mondta a kétszeres rali-világbajnok és Dakar-győztes apa. „Az lenne a normális, hogy egy másik csapathoz szerződik, mert senki sem maradt ott négy éven keresztül. Fontos lépés lenne számára, ha egy olyan csapathoz csatlakozhatna, mint a Renault, de reméljük, hogy valami hasonló fog majd vele történni. A Red Bull már három évre elkötelezte a pilótáit, így a jövő kicsit kiszámíthatatlan. Hacsak egyikük nem lesz bosszús, és távozik, nagyon nehéz lesz felkerülni oda.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: