DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Rosberg: Lewis továbbra is koncentrált

Nico Rosberg, a Mercedes F1-es éllovasa beszélt Lewis Hamiltonról. Szerinte semmi gond nincs a brittel fejben, és nagyon nehéz lesz legyőznie őt a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

A Japán Nagydíj hétvégéje nemcsak a német pilóta győzelme miatt volt hangos, hanem azért is, mert Lewis Hamilton, és a média emberei között is történt egy-egy pengeváltás az FIA sajtótájékoztatóin.

A riporterek azzal faggatták a Mercedes versenyzőjét, hogy mit gondol csapattársa viselkedéséről ebben az ügyben, de a német kitért a kérdés elől: „Először is, nem tudok ezekről a dolgokról. Nem láttam, mi történt a hétvégén, tehát nem tudom miről van szó.”

 rosberg-japan-nagydij-2016



Rosberg Hamiltont védve így folytatta: „De el kell mondanom, hogy a színfalak mögött jobban koncentrál, mint valaha. Mert – különösen a malajziai kudarc után – hosszú órákon át dolgozott, olyan sokat, amennyit még sosem láttam tőle. Folyamatosan próbált faragni még egy kicsit a köridőiből.” 

A Mercedes versenyzője tovább méltatta csapattársát: „Rendkívül motivált és koncentrált a mérnökökkel való beszélgetései során is. Nem látok nála semmiféle önpusztítást. Emellett, számomra az a legfontosabb, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és nem arra figyelek, mi járhat Lewis fejében.”

Rosberg nehéz csatára számít, de jól érzi magát, ami a végső győzelemhez vezethet: „Lewis a csapattársam, és mindig harcolni fog. Nehéz lesz legyőzni, de még hátravan néhány verseny a szezonból. A lényeg, hogy nagyszerű munkát végzünk, ezért ezen nem is kell változtatnunk. A célom az volt, hogy csak a hétvégére koncentráljak, megpróbáltam nyerni, és ez sikerült is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: