DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Mercedes elmondta, miért dobták fel Verstappent

A Japán Nagydíj utáni kavalkádban a Mercedes előbb fellebbezett a végeredmény ellen, majd visszavonta döntését - Toto Wolff most felfedte, miért akartak igazságszolgáltatást.

A Mercedes számára nem osztott, és nem is szorzott volna Lewis Hamilton második helye Suzukában, hiszen így is elhódították harmadik konstruktőri bajnoki címüket zsinórban, és annak ellenére, hogy az FIA versenyigazgatója csak személyesen feddte meg Max Verstappent, büntetésért kiáltottak. Ám nem sokkal később maga Lewis Hamilton ágált csapata döntése ellen, mondván „mi nem így intézzük a dolgokat”, a Mercedes pedig visszavont a fellebbezést.



Max Verstappen vezetési stílusát az elmúlt hetekben, hónapokban rendesen szétcincálták már, ezért sokan nem értették, hogy miért kell ebből a megmozdulásból ügyet csinálni. „Persze elfogult vagyok, de meg fognak lepődni a válaszomon: a szívem mélyén versenyző vagyok, és imádom a kemény versenyzést, ő pedig frissítőként hat” - idézte az F1i.com Toto Wolffot, a Mercedes motorsport-igazgatóját Max Verstappennel, és a verseny végén bemutatott védekezésével kapcsolatban.

„Nagyon keményen védi a pozícióját, a szabálykönyv azonban mást mond. E szerint nem lehet fékezés alatt bemozdulni, ezt pedig nem büntették idáig - pontosan tudnunk kellene, hogy mit szabad, és mit nem. De még egyszer mondom, az én szemszögemből nézve szeretem a kemény versenyzést” - tette hozzá. A szabálykönyvnek egyébként nincs konkrét idevágó része, a 27.5-ös cikkelye úgy szól, hogy „Egy autót nem lehet szükségtelenül lassan, vagy szabálytalanul vezetni, vagy esetlen olyan módon, amely veszélyes a többi pilótára, vagy bármely másik személyre nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: