DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bohózat: A Mercedes visszavonta a fellebbezést

Az FIA elvileg az USA Nagydíjig halasztotta el a döntést Lewis Hamilton és Max Verstappen ügyében, de a Mercedes nem sokkal a döntés után visszavonta fellebbezését.

A Japán Nagydíj utóélete kis túlzással izgalmasabb, mint maga a verseny: a futam egyik említésre méltó momentuma volt, amikor Lewis Hamilton elkerülve az ütközést, átvágta a sikánt Max Verstappennel csatázva, de a verseny után mindketten úgy vélték, hogy nem volt veszélyes a manőver. Aztán jött Charlie Whiting, aki személyes elbeszélgetésre hívta a holland pilótát, de kijelentette, hogy nem kíván hivatalos úton eljárni vele szemben.



 

A Mercedes nem elégedett meg ennyivel, ugyanis fellebbezést nyújtottak be a végeredmény ellen, de már akkor, amikor egyik pilóta sem volt jelent a pályán, így kettejük meghallgatása nélkül nem lehetett igazságos döntést hozni. Az FIA úgy határozott, hogy majd az USA Nagydíj helyszínén, Austinban döntenek, de nem sokkal később maga Lewis Hamilton írta ki Twitterére, hogy sem a csapat, sem pedig ő nem nyújtott be fellebbezést, ezt csak egy "idióta" híresztelte el.

Lehet, hogy a brithez szűrve, vagy késve jut el az információ, mindenesetre percekkel később a fenti tweet már nem volt elérhető, és amikor megjelent a hír, hogy a Mercedes visszavonja a fellebbezést, kijavította magát, írva: "Az én oldalamról nem volt fellebbezés. Most hallottam, hogy a csapat részéről igen, de mondtam, hogy ne így járjunk el. Bajnokok vagyunk és továbblépünk. Vége!"

Lehet, hogy a brit nem lett sokak számára szimpatikus a snapchates-botrány miatt, de ezzel visszaszerezhet némi tiszteletet az őt kritizálók felől.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: