DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Rosberg az időmérő előtt sem talált legyőzőre

A korábbi esőzések miatt kissé álmoskásan indult az F1-es Japán GP utolsó gyakorlása, amelynek végén ismét a német vb-éllovas bizonyult a leggyorsabbnak. Őt a Ferrarik és a Red Bullok követték.

Ahogy arra az előrejelzések alapján számítani lehetett, szombat reggelre megérkezett az eső Suzukába: bár az eső nem esett, a korábbi csapadéknak köszönhetően még nedves volt az aszfalt a Formula-1-es Japán Nagydíj harmadik szabadedzésének legelején, ráadásul a felhők is igencsak fenyegetően gyülekeztek a pálya fölött. A körülményeknek köszönhetően az első negyedóra nem is telt túl aktívan: csupán néhányan döntöttek úgy, hogy kigurulnak a bokszból, természetesen főként intermediate gumikat használva.

rosberg-suzuka-2016-mercedes



Húsz percet kellett várni arra, mire Fernando Alonso megfutotta a tréning első gyorskörét – méghozzá rögtön a közepes keverékű slick gumikat használva –, miközben az edzés első hibája az S-kanyarokban megpördülő Esteban Gutierrez nevéhez fűződött. Amint aztán megérkeztek a Mercedesek, ők álltak az élre: Nico Rosberg 54 ezreddel vezetett Lewis Hamilton előtt, míg a Ferrari-Red Bull harcból ekkor Kimi Raikkönen állt nyerésre a maga harmadik helyével.

A lágy keverékű gumik azonban csak az utolsó tíz percben kerültek elő, így értelemszerűen a végső sorrend is ekkor alakult ki. Márpedig ezúttal is Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak, így a vb-éllovas német hibátlan mérleggel várhatja a kvalifikációt. Mögötte ráadásul nem is Hamilton következett, ugyanis a brit nem futott mért kört a legpuhább keveréken, így viszont Ricciardo, Vettel, Verstappen, Raikkönen felállásban követték Rosberget, sőt a címvédő elé még Massa is befért. A Renault-k ezredre azonos időt autózva zártak a nyolcadik-kilencedik helyen, a top10-be pedig Hülkenberg fért még be.

A Japán Nagydíj időmérő edzése itthoni idő szerint reggel 8 órakor rajtol.

Az edzésről készült élő szöveges tudósításunk ide kattintva érhető el.

A 3. szabadedzés végeredménye:

fp3-suzuka-vegeredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: