DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo komoly hármas csatára számít

A Red Bull versenyzői ezúttal nemcsak a Mercedesektől, hanem a Ferrariktól is kikaptak az időmérőn, a sepangi győztes szerint azonban roppant szoros lehet a küzdelem a három istálló között vasárnap.

Azok után, hogy a múlt hétvégén kettős győzelmet arattak a Formula-1-es Malajziai Nagydíjon, Suzukába is bizakodva érkezett meg a Red Bull: előzetesen úgy érezték, a japán pálya sajátosságai kedvezhetnek nekik. Az első, S-kanyarokat tartalmazó szektorban valóban erősnek is tűntek, a szombati kvalifikáción ötödikként végző, ám Sebastian Vettel büntetése miatt vasárnap negyedikként rajtoló Max Verstappen szerint a lassú kanyarokkal már meggyűlt a bajuk, ezért maradtak el a Mercedesek mellett a Ferrariktól is:

verstappen-suzuka-2016-redbull



„Mindig szeretnénk elöl végezni, de valami miatt ma a lassabb tempójú kanyarok nem kedveztek nekünk, pedig általában azokban jók szoktunk lenni” – fogalmazott a holland, akinek szavait a GPUpdate.net idézi. „Talán az alacsony hőmérsékletnek volt ez köszönhető – még ki kell elemeznünk. De összességében így sem voltunk túl messze. Az első szektorunk nagyon jó, azt hiszem, csak három századra voltam a legjobb részidőtől. De ahogy mondtam: a lassú kanyarokban lehettünk volna jobbak is.”

ricciardo-suzuka-2016-redbull

A Sepangban futamot nyerő Daniel Ricciardo ezúttal kikapott csapattársától – az ausztrált zavarja, hogy nem sikerült egy jó kört összeraknia: „Ez kicsit frusztráló, főleg azért, mert láttuk, mennyire szoros volt. Úgy vélem, a második körömben a végén találtam valamit az első szektorban, emiatt viszont a gumik elhasználódtak a kör második felére. Kár érte, hogy nem végeztünk kicsit előrébb. Persze nyerünk egy pozíciót Sebastian büntetése miatt, de az első két rajtsor volt a célunk.”

Ricciardo ennek ellenére úgy érzi, vasárnap izgalmas csatára lehet kilátás, amely során három alakulat versenyzői is harcba szállhatnak a legelőkelőbb helyezésekért: „Nem hiszem, hogy dominálni fognak holnap” – utalt a Mercedesekre a Red Bull pilótája. „Nem gondolom, hogy utcahosszal lesznek a többiek előtt. Megpróbálunk nyomást helyezni rájuk. A Ferrari is gyors volt ma. Jó kis csata lehet hármunk között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: