DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Suzukában még erősebb lehet a Red Bull?

Az energiaitalosok néhány napja kettős győzelmet arattak az F1-es Malajziai Nagydíjon, csapatfőnökük szerint azonban a japán helyszín még inkább kedvezhet az autójuk erősségeinek.

Nico Rosberg Sebastian Vettellel való koccanását és megforgását, valamint Lewis Hamilton 41. körben bekövetkezett motorhibáját a Red Bull használta ki könyörtelenül Sepangban, hiszen Daniel Ricciardo és Max Verstappen kettős győzelmet arattak, amire a 2013-as Brazil Nagydíj óta nem volt példa. Bár a sikerükhöz kétségtelenül szükségük volt a Mercedes balszerencséjére is, Helmut Marko nemrég kifejtette, hogy valószínűleg az ő tempójuknak is köszönhette Hamilton, hogy megadta magát alatta a technika.

ricciardo-verstappen-redbull-sepang



A malajziai eredmény után érthető módon optimistán érkezik meg a Red Bull a hétvégi Japán Nagydíj helyszínére, s Christian Horner csapatfőnök szerint elképzelhető, hogy ezúttal még inkább meg tudják szorongatni a világbajnok istálló grabancát:

„Várjuk a suzukai versenyt. Remélhetőleg ez a pálya jobban kedvez az erősségeinknek, mint Malajzia” – idézi Hornert a Motorsport.com szakoldal. „Egész hétvégén láthattuk, hogy mennyire versenyképesek voltunk a második szektorban, szóval izgatottak vagyunk a suzukai első és talán második szekciók miatt. Nagyszerű pályáról beszélünk, amit a versenyzők is imádnak, szóval bízunk benne, hogy újabb erős hétvégét teljesíthetünk.”

Az energiaitalos istálló vezetője arról is beszélt, hogy mennyire örül neki, hogy a Barcelonában és Monacóban önhibáján kívül elszalasztott lehetőség után Ricciardo végre nyerni tudott: „Rengeteg második helye volt már idén, viszont az eddigi balszerencséjét most kompenzálta Lewis pechje, ő pedig ott volt, hogy lecsapjon erre a lehetőségre. Nagyszerű volt látni a győzelmét, amit a szokásos egyedi stílusában ünnepelt meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: