DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Raikkönen meglepődött, de nem elégedett

Még váratlanul kicsi lemaradása sem tette boldoggá a finn F1-est, aki alulkormányzottsággal küzdött a suzukai szabadedzéseken. Vettel már azon gondolkodik, mennyit kell előznie.

Habár problémás napot teljesített, Kimi Raikkönen kiemelkedett az üldözőmezőnyből a Japán Nagydíj második szabadedzésén: harmadik helyezettként 0,323 másodperccel maradt le a győztes Nico Rosbergtől, míg a negyedik Verstappen 0,811, az ötödik Vettel 0,853, a hatodik Perez pedig már 1,320 másodpercet kapott. A finn pilóta mégsem tudott örülni:

„Az autó egyensúlya nem épp azon a szinten volt, ahol akartam. A köridő rendben volt, de a pálya első részén nagyon sokat küzdöttem az alulkormányzottsággal, harcoltam az autóval. Nem volt egy kellemes érzés” – nyilatkozott pénteken Raikkönen, aki a csapatrádión azt mondta, az SF16-H úgy működött, mintha nem lett volna első szárnya.



„A köridő kicsit meg is lepett. Javultam a végén, de nem ott tartunk, ahol akarunk” – mondta a pilóta, akit arról is kérdeztek, vajon ezúttal a Ferrari vagy Red Bull képviseli majd a második erőt: „Nem tudom, ahogy elmondtam, az érzet nem volt egyszerű, de köridőm oké volt. Ha sikerül jó érzetet teremtenünk, és az autó is úgy fog működni, ahogy akarjuk, akkor sokat javulhatunk a továbbiakban. Meglátjuk, mi fog történni.”

Sebastian Vettel csapattársa mögött végzett az első napon, ráadásul a sepangi ütközésért kapott három rajthelyes büntetést is bele kell vennie a számításba: „Nehéz helyzet, ugyanakkor nem lehetetlen, hála istennek nem Monacóban vagyunk. Nyilván nem segít, ha hátrébbról kell rajtolnod, de itt lehetséges előzni, még ha nem is könnyű. Azt mondják, a hétvége folyamán még eshet, amire fel kell készülnünk.”

„Azt hiszem, (Raikkönen) egyszerűen jobb kört rakott össze. Az egyensúllyal nem vagyok teljes mértékben elégedett, ezen még dolgozhatunk. A lágy és nagyon kemény abroncsokat kellőképpen kipróbáltuk, át kell tekintetünk az adatokat, azokból látni fogjuk, hol állunk a többiekhez képest, és jó kiindulópontot jelentenek majd” – mondta a német versenyző a motorsport.com-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: