DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

Továbbra sincs megoldás a Mercedesnél

A világbajnok F1-es istálló továbbra is vizsgálja, hogy mi okozta a meghibásodást Lewis Hamilton autójában Sepangban - Toto Wolff szerint nincs racionális magyarázat.

Sokáig fogjuk emlegetni a legutóbbi Malajziai Nagydíjat, ahol Lewis Hamilton győzelmét és könnyen lehet, hogy 2016-os világbajnoki címét is elnyelte a Mercedes-motorból feltörő füst. A verseny után a brit belengetett egy összeesküvés-elméletet, amelyet természetesen a leghatározottabban elutasított az istállónál mindenki - azonban a probléma okát azóta sem találták meg.

hamilton-mercedes-fail-malajzia



"Malajzia egy keserű pirula volt, amelyet le kellett nyelnünk" - mondta Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója. "Továbbra is folytatjuk a probléma kivizsgálását a motorral kapcsolatban és mindent megteszünk az ügy érdekében. Biztosítani akarjuk, hogy megértettük és elhárítottuk a gondot a szezon hátralévő részére."

Lowe szerint a hiba miatt nem fog közvetlen hátrányba kerülni Rosberggel szemben Hamilton. "A dolgok jelenlegi állása szerint a motorhiba ellenére ugyanolyan erőforrás-készlettel várják a hátralévő versenyeket mindketten, beleértve a már használt motorokat is. Remélhetőleg ennek nem lesz lényeges hatása Lewis programjára."

"Nincs racionális magyarázat vagy rendszer ezekre a meghibásodásokra. Ha lenne, már megoldottuk volna a problémákat. Megbeszéltük a dolgokat Lewisszal és megértette, hogy mi is ugyanazt a fájdalmat érezzük, mint amit ő" - tette hozzá Toto Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: