DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

„Hamilton azt mond, amit csak akar”

Nagy port kavart a háromszoros világbajnok nyilatkozata, amit az F1-es Malajziai Nagydíjról való kiesése után tett, ám a Mercedes a továbbiakban sem kívánja korlátozni a britet ebben a tekintetben.

Lewis Hamilton alatt a 41. körben adta meg magát az erőforrás a sepangi hőségben, amelynek köszönhetően 23 pontos hátrányba került az összetettben csapattársával, Nico Rosberggel szemben. A címvédő a kiesés után meglehetősen csalódottan vette tudomásul, hogy rendre az ő autójában megy tönkre a technika, a nyilatkozata után pedig magyarázkodnia kellett, mivel sokan úgy értelmezték a szavait, hogy szabotázzsal vádolja saját csapatát. Akkor Niki Lauda elmondta: a rájuk nézve nem épp pozitív megnyilvánulás ellenére sem büntetik a britet, Toto Wolff szerint pedig a jövőben sem fogják korlátozni Hamilton nyilatkozatait:

hamilton-sepang-dppi



„Bármilyen megjegyzés vagy válasz megengedett egy ilyen frusztráló pillanat után. Ha sokáig vezetted a versenyt és épp készültél átvenni a vezetést a bajnokságban, viszont a motorod elfüstöl, aztán pedig egy mikrofont dugnak az orrod elé… Azt mondhat, amit csak akar. Tele volt érzelmekkel, és ez teljességgel érthető is, és mindannyian másképp fejeztük volna ki a csalódottságunkat. Ráadásul nincs magyarázat a sorozatos meghibásodásokra. Idegesítő helyzet ez, és szerintem miután lenyugodott kicsit, ő is belátta ezt. De az, hogy a pillanat hevében mit mond, azzal nincs semmi probléma.”

Wolff elárulta: Hamilton a garázsba visszatérve egyenként felkereste őt, Laudát és a vezetőség többi tagját, majd a szerelőknek és a mérnököknek is egyesével elmondta, milyen érzések kavarognak benne. A csapatfőnök szerint a háromszoros vb-győztes sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot, amikor mindezek után még ő próbált lelket önteni a hozzá hasonlóan maguk alatt lévő csapattagokba:

„Noha nagyon frusztrált volt a helyzet miatt versenyzőként, mégis megpróbálta felvidítani a csapatot, ami a legjobb, amit tehetett. Egy ilyen helyzetben odaállt a szerelők és az egész csapat elé, és megtalálta a módját, hogy felspannolja őket a következő versenyre… igazán nagyszerű volt” – fogalmazott Wolff a Motorsport.com szakportál hasábjain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: