DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A Mercedes nem tudja a motorhiba okát

Niki Lauda szerint még nem tudják, hogy miért történt Hamiltonnal az, ami történt, ez pedig szerinte ki is zárja azt, hogy szabotálnák pilótájuk teljesítményét - teljes marhaságnak tartja az ötletet.

Drámai véget ért Lewis Hamilton számára a Malajziai Nagydíj, hiszen már kezében volt a győzelem és visszavette volna a vezetést a pontversenyben, ám felrobbant a Mercedes motorja, így fel kellett adnia a futamot. Az érthetően rendkívül csalódott háromszoros világbajnok úgy fogalmazott, hogy érdekes, hogy mindig az ő erőforrása megy tönkre, ám később azért finomította mondandóját. Niki Lauda is megszólalt a ügyben.

hamilton-mercedes-fail-malajzia



"Nagyon jól ismerem Lewist és ő nem fogja a csapatot hibáztatni" - mondta a brit pilóta szavairól Lauda. "Ezt az értelmezést és magyarázatot nem tudom elfogadni. Lewis tudja, hogy mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb autót és motort adjuk neki" - jelentette ki az osztrák legenda.

"Nagyon sajnálom őt és elnézést is kértem tőle a motorhiba miatt. Ez egy fiatal erőforrás volt, nem régi és nem is tudjuk még, hogy mi okozta a problémát. Márpedig ha nem tudjuk az okot, senki nem mondhatja, hogy szabotálnánk bárkit vagy bármit..." - magyarázta a rá jellemző stílusban Lauda.

"Ez nevetséges és ha valami személyesen beszél Lewisszal, szerintem ő sem fogja azt mondani, hogy szabotáljuk. Tökéletes munkát végeztünk számára és Nico számára is, nyert velünk két világbajnoki címet, a legtöbb versenyt befejeztük. Erre most hirtelen szabotáljuk? Miért? Ez egy teljes marhaság. Mindkét autóval ugyanolyan munkát végzünk, ugyanúgy engedjük őket versenyezni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: