DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Kimi érezte, hogy Rosberg próbálkozni fog

A Ferrari finn F1-es világbajnoka szerint ha nem húzza jobbra a kormányt, mindkettejük versenye véget ér - beszélt Max Verstappen előzéséről és a virtuális biztonsági autóról is.

Ahogy az utóbbi versenyhétvégék után, úgy most sem lehet elégedett a Ferrari: Sebastian Vettel már az első kanyarban kiesett, Kimi Raikkönen pedig ez és a két Mercedes problémái ellenére sem tudott felállni a dobogóra. 2007 világbajnokát előbb Max Verstappen, majd Nico Rosberg is érdekes körülmények között előzte meg.

raikkönen-ferrari-2016_1



"A virtuális biztonsági autó mögött nagyon közel voltam Perezhez, de ott nagyon jól kell eltalálnod, hogy mikor vált zöldre a lámpa" - magyarázta a holland elleni esetet Raikkönen. "Vagy tökéletesen időzített, vagy szerencséje volt. Megvolt az előnye, hogy megelőzzön és nem tudom, hogy mit csinálhattunk volna jobban. Azt nem gondolom, hogy borzasztóan befolyásolta ez a versenyünket, de tanulnunk kell belőle."

Lewis Hamilton kiesését követően a dobogóért mehetett a finn, ám nem tudta maga mögött tartani Nico Rosberget - igaz, a német túl agresszíven vetődött be mellé, amiért kapott is tíz másodperc büntetést. "Számítottam rá, hogy Nico próbálkozni fog, mert az egyes kanyarba már érdekes íven fordult be. A kettesben aztán elkezdtem fordulni, majd láttam egy villanást a tükörben és jobbra kellett húzódnom, különben mindkettőnk futama ott ért volna véget."

Rosberg így megelőzte Raikkönent, majd bár megkapta a büntetést, ennél nagyobb előnyt autózott ki a pályán, így a ferraris lemaradt a pódiumról. "Megsérült az autóm, ami nem segített, megbüntették ugyan, de ez már nem változtatott a végeredményen. Próbálkoztunk, de sajnos ebben ennyi volt. Boldogabbak lennénk, ha az első helyért csatázhattunk volna, de ez van."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: