DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ki a valaha volt legjobb F1-es Ecclestone szerint?

Ezúttal Bernie Ecclestone válaszolt az örök kérdésre - szerinte volt valaki, akit jobb pilótának tart Michael Schumachernél, Ayron Sennánál és Juan Manuel Fangiónál is.

Örök téma, hogy ki a Formula-1 valaha volt legjobb pilótája - minden kornak megvolt a maga szupersztárja, ráadásul általában egyszerre több is. Most Bernie Ecclestone, a sportág mindenhatója fejtette ki a véleményét erről a témáról: ő a négyszeres világbajnok Alain Prostot nevezte meg mindenidők legjobbjaként. 

prost-senna-1993



"Nehéz ezt megmondani" - válaszolta a spanyol Marca kérdésére a témáról, majd végül kiválasztotta a francia expilótát. Ebből természetesen adódott a kérdés, hogy ezek szerint Prost jobb volt-e, mint Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, vagy éppen nagy ellenfele, Ayrton Senna - Ecclestone megindokolta, hogy miért gondolja úgy, ahogy.

"Prost jobb volt Schumachernél és Sennánál. Michael nagyon sok segítséget kapott a csapatától és a csapattársaitól, egy időben pedig ugyanez volt a helyzet Sennánál is. Prostnak azonban sosem jutott ilyen kiváltság, neki mindig voltak vetélytársai, kihívói, még a saját csapatán belül is" - magyarázta a 85 éves Ecclestone.

Azt azért hozzátette, hogy ha kedvencet kell választania, akkor már Jochen Rindt nevét mondja. "Nagyon közel álltunk egymáshoz, kollégák és barátok voltunk. Egyértelműen ő a kedvencem, de nem mindenidők legjobbja. Az Prost."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: