DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Reménykedik a legújabb McLaren-tehetség

Stoffel Vandoorne más fiatal pilóta esélyeit is megnövelheti az F1-be kerülésre, a McLaren programjában pedig már van is, aki ebben bízik - Alonso visszavonulásáig ő is befuthat?

Stoffel Vandoorne a következő évek egyik, pontosabban Max Verstappen mellett a legnagyobb ígéreteként kerül be a Formula-1-be 2017-ben - a belga pilóta az előző szezonban messze kiemelkedett a GP2-ből és bemutatkozó futamán rögtön pontot is szerzett a királykategóriában. A belga pilóta elfogadta, hogy 2016-ban csak tesztpilótaként dolgozik a McLarennél, de ahogy arra számítani lehetett, a következő szezonban már Fernando Alonso társa lesz a wokinigiaknál.

devries-2014



A McLaren programjában Kevin Magnussen és Vandoorne után már feltűnt a következő tehetség, a holland Nyck de Vries. A már 21 éves pilóta 2014-ben két bajnoki címet is nyert a Formula Renault sorozatokban, majd 2015-ben harmadik lett a Formula Renault 3,5 Seriesben, idén pedig a GP3-ban versenyez - eddig négyszer állt dobogón és éppen legutóbb, Monzában szerezte meg első győzelmét.

"Nagyszerű, hogy Stoffel megkapja a lehetőséget a McLaren-Hondától, nagyon megérdemelte már a Formula-1-es ülést" - nyilatkozta de Vries a McLaren új versenyzőjéről. A holland egyébként bízik benne, hogy a wokingiak neki is megadják majd a lehetőséget, legalábbis erre utal az, hogy Magnussen és Vandoorne is bemutatkozhatott - szerinte ha a belga jól szerepel, az az ő esélyein is javít.

"Így több lehetőségem lehet nekem is, ami jól hangzik. Reménykedem, de bár közelebb kerültem a célomhoz, az még továbbra is távol van. Bizonyítanod kell újra és újra, különben nem jutsz sehova" - tette hozzá de Vries.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: