DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Most már beveti az új motort a Ferrari

Hazai közönség előtt hozza a frissített erőforrást a maranellói F1-es istálló, ám a partnerek közül nem mindenki kapja meg azonnal - nagy előrelépésre azonban nem számítanak.

Bár volt arról szó, hogy már Spában érkezik a Ferrari frissített motorja, ez végül elmaradt és saját pályájukon, a monzai Olasz Nagydíjon vetik be először az új erőforrást. Az Autosport szerint a mai szabadedzéseken Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen is a friss motorokat fogja használni, ezzel igyekeznek támadni a legendás pályán.

Ferrari_3



Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány zsetont használtak el (valószínűleg hármat) és hogy mire, de az Autosport úgy tudja, hogy nagy előrelépéseket nem várhatunk ettől a fejlesztéstől: elsősorban a megbízhatósággal törődtek most, nem a teljesítménnyel. Ezzel együtt némi javulás utóbbi területen is sejthető...

A szaklap szerint egyébként nem csak a gyári Ferrari, de a Haas is azonnal megkapja a motort, Romain Grosjean és Esteban Gutierrez autójába is beszerelik - az újonc istálló részéről nemrég szóvá tették, hogy nem teljesen elégedettek a maranellóiak munkájával. Ugyanakkor a másik partner, a Sauber egyelőre marad az eddigi erőforrásnál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: