DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Fordulat: Magnussen és Palmer is maradhat?

Nem írja le jelenlegi pilótapárosát a Renault, az F1-es istálló szerint nem céljuk az, hogy sztárpilótát szerződtessenek, sokkal inkább a saját Sebastian Vettelüket keresik.

A legtöbben már biztosra veszik, hogy Jolyon Palmer és Kevin Magnussen sem maradhat 2017-ben a Renault Formula-1-es istállójánál, hiszen a csapatot összefüggésbe hozták Sergio Perezzel, Felipe Massával, Danyiil Kvjattal, de az opciók között fiatal tehetségek (Esteban Ocon, Szergej Szirotkin) is szerepelnek.

MagnussenPalmer



Cyril Abiteboul azonban hangsúlyozta: a jelenlegi párosukat nem írják le. "Remélhetőleg az emberek realizálják, hogy a jelenlegi felállásunkat egyáltalán nem írjuk le" - mondta a Motorsportnak. "Meg kell néznünk, hogy hogyan végződik a szezon, de mindketten jó munkát végeznek a rendelkezésre álló technikával."

A szakember azt is hozzátette, hogy nem fognak kapkodni egy-egy nagy névért, mert nincs értelme. "Szükségünk van egy vezérre, olyanra, aki a jövőben az lehet, de ha megnézzük a Red Bullt, ők Vettelt választották, aki nem volt világbajnok, együtt nőttek fel a feladathoz. Most, évekkel később már egyértelmű választásnak tűnik, de akkor, a projekt elején egyáltalán nem volt az."

"Ha ez egy modell, akkor azt mondhatom, hogy mi hasonló modellt akarunk: megtalálni a saját, mai Vettelünket, együtt fejlődni, talán együtt világbajnokká válni. Leigazolni egy már világbajnok pilótát, szerintem ez a mai Formula-1-ben nem feltétlenül szükséges" - fejtette ki véleményét Abiteboul.

"Az a pilóta, aki kell nekünk, talán már itt lesz 2017-ben és világbajnokok leszünk együtt 2020-ban. Ez a sport, a marketing és az anyagi szempont szerint is jó stratégiának tűnik, mert az nem titok, hogy egy sztárpilóta meglehetősen drága. Meglenne ehhez a hátterünk, de nem hinném, hogy ez lenne a megfontolt lépés, minden lehetőséget megvizsgálunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: