DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Nincs pénz - jöhet az első idei pilótacsere

A hírek szerint hiába dolgozik keményen Rio Haryanto és csapata, úgy fest, hogy nem tudják összeszedni a szükséges összeget - már a nyári szünet után érkezhet a helyére valaki a Manorhoz.

Szinte az idény eleje óta ott lebeg a levegőben, hogy melyik lehet Rio Haryanto utolsó futama - az indonéz kormány által a Formula-1-be juttatott pilótát nyilvánvalóan a pénz miatt szerződtette a Manor és ha az elfogy, akár ki is rúghatja. A tudósítások szerint az istálló további hétmillió eurót szeretne kapni azért, hogy megtartsa Haryantót és ezt egy levélben közölte is az indonéz kormánnyal.

Hary



A sportminisztérium szóvivője, Gatot Dewa Broto azonban reméli, hogy pilótájuk maradhat a csapatnál. "Megértjük a Manor álláspontját, de reméljük, hogy nem távolítják el Riót a csapattól az anyagi gondok miatt. Azt nem igazán látjuk, hogy megtörténik a fizetés" - utalt arra, hogy a kormány nem fog további összeget Haryanto F1-es karrierjére költeni.

Márpedig ha ez így van, könnyen lehet, hogy már Spában sem ő lesz Pascal Wehrlein csapattársa, az viszont kérdés, hogy ebben az esetben ki kerülhet a helyére. Szóba került már Stoffel Vandoorne "kölcsönben", de a Mercedes-kapcsolat miatt felmerült Esteban Ocon neve is, mindketten nagyot nyerhetnének, ha az idény hátralévő részében versenyezhetnének a királykategóriában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: