DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Toto Wolff megsürgette a Renault-t

Bár két külön autógyár F1-es csapatáról van szó, a Mercedes és a Renault között van egy szoros kapocs: ez nem más, mint Esteban Ocon, a brackley-iek reménysége, aki szinte biztos, hogy versenyezni fog 2017-ben.

Esteban Ocon különleges helyet foglal el az F1-es ígéretek között: már 2014-ben F1-es autót vezethetett a Lotus révén, egy évvel később pedig a Force India biztosított számára tesztlehetőséget. A Mercedes támogatásával F3-as Európa-bajnoki és GP3-as bajnoki címig jutó reménység aztán 2016-ra ismét váltott, és a brackley-iek beprotezsálták a DTM-ben szereplő Team ART-hoz. A Mercedes és Renault megegyezése szerint a francia februárban már a Renault teszt-és tartalékpilótájaként tűnt fel Kevin Magnussen és Jolyon Palmer mellett, ennek értelmében pedig több alkalommal is lehetőséget kapott, hogy a pénteki szabadedzéseken vezethesse az RS16-ost.



Sajtóhírek szerint a nyári szünet után Belga Nagydíjon már versenyen is debütálhat, méghozzá a Manornál igencsak ingatag lábakon álló (azaz ülő) Rio Haryanto helyén. A dinningtoniak így kvázi a Mercedes fiókcsapatává válnának, hiszen Ocon így a csillagosok másik tehetségével, Pascal Wehrleinnal kerülne egy csapatba. A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff reméli, hogy a francia hamarosan lehetőséget kap, egyúttal burkoltan felszólította a Renault-t, hogy egyik 2017-es ülésüket tartsák fenn számára.

„Esteban kifogástalan személyiséggel rendelkezik - nagyon kedves és intelligens fiatalemberről van szó. Az autóban nyújtott teljesítménye pedig egészen különleges” - nyilatkozta Wolff a francia Canal Plus tévécsatornának. „Két szenzációs tesztnapot teljesített velünk Silverstone-ban, és láthattuk, hogy ugyanolyan időre volt képes a pénteki edzésen, mint Kevin - ezek alapján nagyon fényes jövő vár rá. Remélem, hogy a kollégáim felismerik ennek jelentőségét, mert ha nem, mi leszünk azok, akik visszahívjuk őt!” - tette hozzá mosolyogva az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: