DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Nem a pénz miatt késik Rosberg szerződése

Egyelőre nem biztos, hogy az F1-es pontverseny élén álló német pilóta maradni fog a Mercedesnél - az új szerződését intéző Gerhard Berger szerint nem a pénz miatt nem tudnak megegyezni a brackley-iekkel.

Nico Rosberg aktuális kontraktusa ez év végén jár le, az újról szóló tárgyalásokat pedig Gerhard Berger vezeti, de előrelépés helyett fordulat következhet a német szerződésének ügyében. Niki Lauda szerint honfitársa érti a dolgát, és vele jó kezekbe került Rosberg ügye, de könnyen lehet, hogy mégsem megy minden olyan simán, legalábbis németországi lapértesülések szerint.



Gerhard Berger maga árulta el a Bildnek, hogy mi történik a háttérben. „Nem a pénzről van szó, hanem valami másról” - mondta az osztrák. A lap fejtegetése szerint nyilatkozata egybevág a Daimler vezérigazgatójának, Dieter Zetschének szavaival, aki nemrég azt mondta, hogy a Mercedes számára tesztpilótájuk, a jelenleg Manornál versenyző Pascal Wehrlein jelenti a jövőt. A Bild szerint a Mercedes csak egy szezonra szóló szerződést szeretne kötni Nico Rosberggel, Berger viszont három éves megegyezést szeretne kieszközölni a brackley-iektől.

„Egyet kell értenünk a Mercedesszel az ügyben, hogy hogyan képzelik el a jövőt. Ha így lesz, akkor beszélhetünk a továbbiakról” - mondta Berger. Felmerül a lehetősége annak is, hogy az idei szezonban remek formában versenyző Rosbergnek az egyéves szerződés mellé esetleg felajánlották, hogy a körülmények megfelelő alakulása esetén „megnyeretik” vele a bajnokságot, így jövőre még címvédőként versenyezhetne az alakulatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: