DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Őt jósolják a Mercedesnél Rosberg helyére

Mivel Nico Rosberg szerződése év végén lejár, természetesen időről időre szóba kerül, hogy ki léphet a helyére. Dieter Zetsche most elmondta, hogy kiben látja F1-es csapata jövőjét.

Nico Rosberg jövője továbbra is kérdéses a Mercedesnél, lévén az idei év végén lejár a szerződése, és egyelőre még nincs újabb megegyezés a láthatáron. A német pilóta édesapjával, Keke Rosberggel együtt Gerhard Bergert kérte meg arra, hogy segítsék őt szerződéses ügyekben. „A taktikai lépések nem függenek a találgatásoktól, hiszen Nico a Mercedes bizalmát élvezi, és tudja, hogy ez a legjobb autó” - mondta Berger a Sky Sportsnak.



„Másfelől a Mercedes is tudja, mire számíthat Nicótól, hiszen vezeti a bajnokságot” - tette hozzá az osztrák, aki szerint remekül haladnak a tárgyalások, bár elmondta, hogy „messze még a vége”. Berger szerint a Ferrarit, illetve McLarent érintő pletykák nem többek egyszerű híresztelésnél - Niki Lauda pedig, aki mindkét gárdát megjárta versenyzői pályafutása során, úgy véli, hogy Rosbergék jól döntöttek, amikor segítségül hívták honfitársát.

„Gerhard tudja, mit csinál” - mondta Lauda. „Maga is versenyző volt, ő is benne volt a találgatásokban, tehát nem egy külső menedzserről van szó, aki nem tud hozzászólni a témához. Biztos vagyok abban, hogy már megegyezett Totóval azzal kapcsolatban, hogy hamar a végére kellene érni ennek az ügynek, hogy Nico nyugodtan a győzelmekre koncentrálhasson.”

Rosberg mögött azonban ott ólálkodik a Mercedes egyik fiatal tehetsége, a jelenleg a Manornál versenyző Pascal Wehrlein. A német pilóta a Mercedes támogatásával tekeri a kormányt a mezőny egyik legkisebb csapatánál, és mivel már több lehetőséget kapott arra, hogy vezesse az Ezüstnyilat, nem nehéz kitalálni, hogy kit választana a Mercedes Rosberg esetleges távozása esetén. „Pascal jelenti a jövőnket” - nyilatkozott róla Dieter Zetsche, a Mercedest tulajdonló Daimler AG első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: